Congresul PSD. Tăriceanu: ”Iohannis îşi va semna sentinţa, nu va mai câştiga al doilea mandat"

Congresul PSD. Tăriceanu: ”Iohannis îşi va semna sentinţa, nu va mai câştiga al doilea mandat"

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, l-a atacat din nou pe preşedintele Klaus Iohannis, în discursul de la Congresul PSD, susţinând că, după câştigarea alegerilor de către PSD-ALDE, au fost „scoase de la sertar dosare de către unii procurori marionetă”.

Tăriceanu l-a avertizat pe Iohannis că „îşi va semna sentinţa” şi nu va mai câştiga al doilea mandat dacă nu o revocă pe Kovesi.

„Vreau să vă aduc aminte de tot circul făcut de preşedintele Iohannis cu desemnarea premierului şi de dosarele scoase rapid de la sertar de unii procurori marionetă. Ştiam că nu vor urma zile simple şi, din ce am văzut, iată că această impresie s-a confirmat, din păcate. Eram şi suntem într-o luptă împotriva statului paralel. Mesajul meu este că suntem pe un drum bum. Suntem mai aproape de cele două obiective majore: apărarea drepturilor şi libertăţile fundamentale şi bunătarea românilor”, a spus Călin popescu Tăriceanu.

„Am promis românilor că vom veni cu un pachet de legi care vor întări statul de drept şi nu statul de drepţi. Românii nu mai vor să fie ascultaţi abuziv, nu mai vor să fie abuzaţi de cozile de topor ale statului paralel”, a mai spus Tăriceanu, adăugând că noile legi ale justiţiei sunt o „lovitură dată statului paralel”.

Şeful ALDE l-a lăudat pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru cererea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, comentând că preşedintele Klaus Iohannis îşi „va semna sentinţa” când va anunţa că nu o va revoca pe şefa DNA.

„Raportul ministrului Justiţiei a dat lovitura de graţie pentru toţi acei procurori care cred că abuzurile împotriva cetăţenilor pot fi tolerate, reprezintă un avertisment serios pentru toţi în frunte cu procurorul şef al DNA. Ziua în care preşedintele va ieşi în conferinţă de presă să anunţe că nu o va revoca pe Kovesi îşi va semna sentinţa, nu va mai câştiga al doilea mandat”, a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE l-a acuzat, totodată, pe şeful statului că nu reprezintă interesele românilor în Europa. „Preşedintele ori nu înţelege, ori se face că nu înţelege că există competiţie între statele UE. (...) S-a făcut preş în faţa omologului său francez punând interesele Franţei deasupra intereselor României”, a spus Tăriceanu.

Comenteaza