Congresul USR vine la Cluj

Congresul USR vine la Cluj
Primul congres din istoria Uniunii Salvaţi România va avea loc la Cluj.

Conducerea centrală a USR a stabilit marţi seara ca primul congres din istoria uniunii să fie organizat la Cluj. Liderul clujean al USR, Elek Levente, a anunţat miercuri decizia, în exclusivitate, la Realitatea FM. Alegerea Clujului a fost vehiculată încă din ianuarie, dar abia în 21 februarie s-a luat hotărârea finală. 

„Am primit organizarea acestui congres. Am candidat alături de Iaşi, Braşov şi Craiova, iar conducerea partidului a votat în favoarea Clujului. Va avea loc probabil la finele lunii aprilie sau începutul lunii martie. Depinde mult şi de posibilităţile de cazare de la Cluj din acea perioadă. Încă nu am stabilit care va fi sala în care vom organiza congresul, dar dorim ca plenara de la final să o facem la Teatrul Maghiar sau la Cinema Florin Piersic", a explicat Elek.

În cadrul congresului se va alege noua conducere a partidului. „Noi vrem să obţinem un post de vicepreşedinte. Nu pentru mine, ci pentru Cluj. Este important să fim reprezentaţi în conducerea uniunii", a spus liderul clujean al formaţiunii. De asemenea, în cadrul întâlnirii de la Cluj se va vota noul statut al partidului.

Până la final de aprilie, vor avea loc alegeri şi în filiale, care va stabili şi lista participanţilor la congresul de la Cluj.

USR este un partid înfiinţat înaintea alegerilor parlamentare şi care are la bază USB - Uniunea Salvaţi Bucureştiul. Liderul din capitală a devenit lider naţional; este vorba despre Nicuşor Dan. Filiala clujeană s-a format abia în septembrie 2016, iar Elek Levente este primul preşedinte la nivel judeţean. Uniunea are deja trei parlamentari de Cluj - senatorul Mihai Goţiu şi deputaţii Emanuel Ungureanu şi Adrian Dohotaru.

 

Etichete
Comenteaza