Consilierii judeţeni ai PSD, deranjaţi de şedinţa extraordinară convocată luni

Consilierii judeţeni ai PSD, deranjaţi de şedinţa extraordinară convocată luni
PSD Cluj reclamă modalitatea "neobișnuită și ilegală" prin care consilierii județeni au fost convocați la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, de luni, convocarea nefiind însoțită de materialele care urmează a fi dezbătute.

„Executivul CJ Cluj încală legea și regulile de bun simț și pune atât instituția într-o ipostază neplăcută, cât și pe consilierii județeni care nu au timpul necesar și prevăzut de lege pentru a studia documentația, din cauza unor vendete personale pe care dl. Alin Tișe le întreține cu mai mulți directori din subordinea instituției. Îi solicităm lui Alin Tișe să respecte legea, să convoace legal ședința extraordinară și să-i informeze pe consilierii județeni cu materialele care urmează a fi dezbătute” a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.
 
„Potrivit prevederilor art. 94 alin. 2 și 3 din legea administrației publice locale nr. 215/2001 republicată și modificată convocarea unei ședințe extraordinare de CJ se face în scris, cu cel puțin trei zile înainte, împreună cu materialele care urmează a fi dezbătute în respectiva ședință (proiecte de hotărâri, expunerea de motive a fiecărui proiect), la solicitarea președintelui CJ, a unei treimi din consilierii județeni sau a prefectului în situații excepționale.

Nu este pentru prima dată când dl. Alin Tișe înțelege să convoace o ședinţă extraordinară sau ordinară fără a avea toate proiectele de hotărâre, proiecte care în multe cazuri erau comunicate chiar și cu 30 minute înainte de sedința de CJ. De asemenea, la comisia juridică de foarte multe ori nu aveam toate proiectele hotărârilor de pe ordinea de zi!”, a declarat consilierul județean Vladimir Mătușan, vicepreședinte PSD Cluj.

„În conformitate cu prevederile art. 52, coroborate cu cele ale art. 98 din legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările ulterioare, sunteţi invitat la şedinţa extraordinară a CJ Cluj care va avea loc luni, 09, octombrie 2017, ora 13:00, în sala mare de şedinţe din sediul CJ Cluj, situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Dorobanţilor nr. 106, având următorul proiect al ordinii de zi: 1. Proiect de hotărâre privind modificarea hotărârii CJ privind numirea Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Regie Autonomă”, se specifică în invitaţia nr. 29167, din 07.10.2017, emisă de preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Nici preşedintele CJ, Alin Tişe, nici consilierii PNL Marius Mânzat şi Călin Tuluc nu au putut fi contactaţi. Vom reveni cu poziţia acestora faţă de comunicatul PSD Cluj.

Comenteaza