Consultări la Cotroceni. În delegaţia PSD, doi foşti deţinuţi politic cărora Lazăr le-ar fi refuzat eliberarea

Consultări la Cotroceni. În delegaţia PSD, doi foşti deţinuţi politic cărora Lazăr le-ar fi refuzat eliberarea

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis, pe tema situaţiei din Justiţie, cu delegaţia Partidului Social Democrat, au început vineri la Palatul Cotroceni.

Din delegaţia trimisă de PSD la Cotroceni fac parte Eugen Nicolicea - vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi foştii deţinuţi politic Marin Iancu şi Ioan Muntean.

Într-un comunicat al PSD se precizează că ''Marin Iancu a fost deţinut politic la Penitenciarul din Aiud timp de cinci ani şi patru luni. Ioan Muntean a fost deţinut politic tot la Penitenciarul din Aiud, Secţia 6-a Bis cu regim restrictiv, categoria deţinuţi politic extrem de periculoşi pentru statul comunist PCR, timp de şapte ani''.

Cei doi foşti deţinuţi politic l-au acuzat pe actualul procuror general Augustin Lazăr că le-ar fi refuzat eliberarea din închisoare în anii '80, pe vremea când acesta făcea parte din comisia de eliberare de la Penitenciarul Aiud.

Consultările preşedintelui Iohannis cu delegaţia PSD

"Să ştiţi că mă bucur că v-au trimis pe dumneavoastră. O să mai vorbim câteva minute după", a spus şeful statului în debutul întâlnirii cu delegaţia PSD, din care fac parte foştii deţinuţi politic Marin Iancu şi Ioan Muntean.

După PSD, şeful statului ar urma să aibă discuţii cu delegaţia ALDE, de la ora 12,00, însăreprezentanţii acestei formaţiuni au anunţat deja că nu vor participa la consultările de la Cotroceni.

Joi, preşedintele Iohannis a avut consultări cu reprezentanţii PNL, USR, PMP, UDMR şi cei ai grupului minorităţilor naţionale. La finalul consultărilor, Iohannis a declarat că toţi cei care au participat la aceste discuţii au îmbrăţişat ideea organizării unui referendum.

"Toţi au îmbrăţişat ideea organizării unui referendum. (...) Toţi au fost de acord că oamenii trebuie încurajaţi să participe la referendum", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Comenteaza