Consultările continuă la Cotroceni. Ce vrea USR, dacă nu se ajunge la anticipate

Consultările continuă la Cotroceni. Ce vrea USR, dacă nu se ajunge la anticipate
| Foto: Administraţia prezidenţială

Klaus Iohannis discută, joi, la Cotroceni, cu liderii de partide, pentru desemnarea unui nou Guvern. USR susţine scenariul anticipatelor.

 Dan Barna a declarat că susține scenariul anticipatelor, dar dacă acesta nu va fi materializat, atunci cer ca viitorul premier să își asume revenirea prin OUG la alegerea primarilor în două tururi și ca USR să intre la guvernare.

„I-am transmis președintelui poziția USR, declarată timp de doi ani de zile - alegerile anticipate sunt soluția morală, etică, corectă și necesară pentru România. Vom susține scenariul alegerilor anticipate. Dacă acest proiect al anticipatelor nu se va materializa, i-am solicitat președintelui ca indiferent de premierul pe care-l va desemna să se asigure că acesta va avea în programul de guvernare asuma ca punct unu alegerea primarilor în două tururi, ordonanță de urgență. Este o solicitare foarte clară. Iar a doua solicitare este ca USR să facă efectiv parte din propunerile de guvern care s-ar realiza dacă nu vom avea anticipate, tocmai pentru a ne asigura că acest obiectiv va fi realitate”, a declarat Barna, potrivit Digi24.

El a precizat că propunerea de premier făcută de formațiune este Dacian Cioloș.

Comenteaza