Consultările de la Cotroceni. Cinci liberali, între care Rareş Bogdan şi Ludovic Orban, faţă în faţă cu preşedintele Iohannis

Consultările de la Cotroceni. Cinci liberali, între care Rareş Bogdan şi Ludovic Orban, faţă în faţă cu preşedintele Iohannis
| Foto: Arhivă

Cei cinci liberali care participă la consultările, de vineri, ora 11.00, cu preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni, discută despre formarea unui nou Guvern.

Ludovic Orban, Raluca Turcan, Robert Sighiartău, Rareş Bogdan şi Florin Cîţu sunt cei cinci liberali care participă la consultările de la Cotroceni.

Anunţul a fost făcut de Ludovic Orban la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional (BPN) de vineri, la Parlament. Acesta a adăugat că propunerea de premier va fi el, iar PNL susţine un guvern mai suplu, cu maximul 15-16 ministere.

Aceste chestiuni vor fi transmite şi în discuţiile cu Klaus Iohannis, a mai spus liderul liberalilor, potrivit Mediafax.

În şedinţa BPN, Ludovic Orban le-a transmis liberalilor că trebuie să facă o analiză, o fotografie a situaţiei la zi după măsurile guvernării eşuate a PSD. Liderul PNL a precizat că situaţia este gravă, deoarece gradul de îndatorare al României este mare, deficitul bugetar la fel.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Parlamentului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi trei voturi anulate.

Klaus Iohannis are consultări, vineri la Palatul Cotroceni, cu toate partidele parlamentare, în vederea formării unui nou guvern şi aflării dacă există un consens între formaţiuni pentru organizarea alegerilor anticipate.

Singurii care nu vor fi prezenţi la Cotroceni sunt social-democraţii, deoarece nu a existat un mandat în CEx pentru a participa la consultări, a anunţat, joi seară, Viorica Dăncilă.

Comenteaza