Controlorii de bilete, “arma” opoziţiei

Controlorii de bilete, “arma” opoziţiei
După frecventele „războaie” cu liderii administraţiei locale, tinerii liberali au luat la ţintă conducerea regiei de transport local.

Sub semnătura preşedintelui TNL Cluj-Napoca, Ioan Bîldea, ei condamnă norma de minim şase amenzi pe zi impusă controlorilor RATUC. Directorul regiei, Liviu Neag, spune că totul e legal. Neag recunoaşte existenţa normei de amenzi, dar spune că este perfect legală. „Corpul de controlori ai RATUC au de peste zece ani această normă de muncă inclusă în contractul colectiv de muncă, înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă, lucru care certifică faptul că este un contract perfect legal. Mai mult, la angajare, li se prelucrează, pe lângă fişa postului, şi această normă. Toţi au semnat, ceea ce înseamnă că au acceptat. Nerealizarea normei atrage după sine diminuarea salariului conform unei grile, la fel cum depăşirea normei suplimentează salariul în acelaşi mod", a explicat Neag.

El a adăugat că „norma de muncă" nu este singurul mijloc de stimulare a controlorilor să dea amenzi cât mai multe. „Ce au scăpat domnii liberali este că îi oblig pe controlori să facă rapoarte ca la Securitate. La ieşirea din tură, ei sunt obligaţi să facă rapoarte scrise în care să explice ce au făcut în fiecare oră. Trebuie să am un control asupra lor, să nu stea prin baruri şi apoi să spună ca n-au găsit călători frauduloşi. În medie, avem 4-5.000 de cazuri de călători frauduloşi pe lună. În general, controlorii noştriîşi fac treaba şi ne aduc încasări frumoase, fără de care nu am avea de unde să plătim salariile", a spus Neag.

 

 

Comenteaza