Controverse pe tema Spitalului Regional de Urgenţe

Controverse pe tema Spitalului Regional de Urgenţe
Consilierul judeţean Dan Canta (PSD) îl acuză pe preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, că proiectul noului Spital Regional de Urgenţă va aglomera traficul în zona comunei Floreşti şi că proiectul are un grad de ocupare a terenului peste prevederile legale.

"În şedinţe succesive ale Comisiei Tehnice de Urbanism a Consiliului Judeţean Cluj, s-a încercat promovarea unui PUZ care conţine foarte multe elemente atehnice, elemente care dacă s-ar realiza, s-ar constitui în grave prejudicii aduse bunei funcţionări a unei instituţii cum este viitorul Spital Regional de Urgenţă", acuză Canta. Acesta mai spune că noua instituţie medicală "ar putea aduce prejudicii atât sub aspect urbanistic în general, dar ar influenţa în mod negativ şi circulaţia fluentă pe DN1", dar şi că accesul în incinta spitalului ar fi unul foarte dificil. Canta acuză că proiectul "încearcă eludarea soluţiilor şi ideilor specialiştilor din domeniu", într-o atitudine "greu de înţeles faţă de o investiţie de importanţă majoră". De menţionat, Canta este şi membru al Comisiei tehnice de urbanism a Consiliului Judeţean Cluj.

În replică, Tişe răspunde că situaţiile reclamate de Canta puteau fi rezolvate deja în Comisia Tehnică de Urbanism, din care face parte şi acesta din urmă, şi că în ce priveşte traficul pe DN1 "nu e sarcina Consiliului Judeţean" fluidizarea acestuia.

Comenteaza