Copreşedinţii PNL cer alegeri anticipate prin acord politic: "Este cea mai onestă propunere pe care o facem"

Copreşedinţii PNL cer alegeri anticipate prin acord politic:
Copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au declarat, miercuri, că PNL cere alegeri anticipate printr-un acord politic.

Gorghiu este de părere că singura soluţie în această criză, care ar satisface solicitările societăţii civile, o reprezintă organizarea de alegeri anticipate, lucru cerut de liberali încă din luna ianuarie.

"Vreau să vă spun că PNL a înţeles foarte clar un lucru: că manifestarea de aseară este o manifestare împotriva aroganţei, a corupţiei din administraţie. Este categoric un avertisment puternic pe care societatea civilă îl dă clasei politice, îl dă societăţii. Nu cred că e o surpriză că PNL solicită alegeri anticipate.

Solicităm asta încă din ianuarie 2015, dar credem că astăzi cel mai echilibrat lucru, cel care vine în întâmpinarea dorinţelor societăţii civile, nu este altul decât organizarea alegerilor anticipate prin acord politic. Cred că aşa vom avea lideri politici responsabili, care vor înţelege cât de importante sunt solicitările celor care au proteestat. Cred că nu avem voie să rămânem indiferenţă la această tragedie", a afirmat ea.

La rândul său, Vasile Blaga a precizat că solicitarea organizării unor astfel de scrutin este "cea mai onestă propunere" pe care o fac cetăţenilor. 

"Este nevoie de acord politic pentru ca alegerile să aibă loc într-un timp cât mai scurt cu putinţă, cu acest lucru sunt de acord toţi colegii. Credem că este cea mai onestă propunere pe care o facem, care este de acord cu ce îşi doresc cetăţenii, ei să îşi aleagă pe cine doresc să îi reprezinte", a afirmat Blaga.

Gorghiu a mai spus că PNL este cel care va face primul pas şi va iniţia discuţii cu liderii partidelor parlamentare.

Comenteaza