Cordoş (PSD): CNAS sub control parlamentar VIDEO

Cordoş (PSD): CNAS sub control parlamentar VIDEO
Casa Națională de Asigurări de Sănătate ar urma să iasă de sub administrația Ministerului Sănătății, spune senatorul clujean Alexandru Cordoș (PSD).

"CNAS ar urma să devină o instituţie independentă, sub control parlamentar", spune Cordoş. În acest mod decizii ca închiderea mai multor spitale, decisă de Ministerul Sănătăţii, să nu mai fie posibile, crede senatorul.

Acesta subliniază că 67 de spitale au fost închise până acum în urma unei decizii a Minsiterului Sănătăţii. "Cred că e un lucru nefiresc, nedemn de o ţară membră a UE să procedeze în această manieră", spune parlamentarul clujean. Acesta adaugă că a făcut presiuni ca spitalele din Cluj să nu se închidă, împreună cu alţi politicieni clujeni. "Am reuşit ca, prin modul în care am înţeles să fac presiune publică şi politică, spitalul din Câmpia Turzii şi Gherla să fie unităţi fără personalitate juridică, dar important e că oamenii au unde să ajungă pentru a-şi rezolva problemele de sănătate. Din păcate spitalul din Mociu nu a putut fi salvat", a mai precizat Cordoş. Acesta critică însă demersurile administraţiei judeţene care s-a arătat disponibilă să preia spitalul din Mociu. "Vin pe ultima sută de metri", a explicat acesta.

Comenteaza