Exclusiv Update Foto CORESPONDENȚĂ din Bruxelles | NO COMMENT! Ministrul austriac de interne a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliștii români

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliștii români, la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene (UE), care se reuneşte astăzi la Bruxelles, pentru a discuta și aderarea României la spațiul Schengen. 

Jurnaliștii ZIUA de CLUJ, Anca Mureșan și Cosmin Fosti, sunt prezenți chiar la locul cel mai „fierbinte” al acestei probleme, la Bruxelles, la Consiliului JAI, acolo unde România va afla oficial dacă va adera la Schengen sau nu.

UPDATE: Ministrul austriac de interne, Gerhard Karnen, a declarat, pentru presa germană, că va vota împotriva primirii României în spațiul Schengen, dar și împotrive unei eventuale propuneri de decuplare a României de Bulgaria. De asemenea, va vota împotriva stabilirii unui calendar ferm, peste 3 sau 6 luni, pentru accederea României în spațiul Schengen, fără ca problemele ridicate de Austria să-și găsească rezolvarea.

--------------------------------------------------------------------

Gerhard Karner a făcut declarații doar presei austriece și a ingornat să răspundă întrebărilor restului jurnaliștilor, în special români, despre aderarea României la Schengen. 

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a reafirmat miercuri, la postul public de radio ORF, hotărârea ţării sale de a se opune prin veto aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, din cauza creşterii migraţiei ilegale anul acesta, transmite agenţia EFE, potrivit Agerpres. Potrivit ministrului austriac, veto-ul ţării sale este ''un apel de urgenţă'' către Comisia Europeană pentru a lua măsuri care să conducă la un control mai eficient al frontierelor externe ale UE, în vederea frânării intrărilor ilegale ale migranţilor pe teritoriul blocului comunitar, în special pe ruta balcanică.

VEZI ȘI CORESPONDENȚĂ din Bruxelles | Vicepreședintele Comisiei Europene: "Croația, Bulgaria și România sunt pregătite să intre în Schengen. Micile ezitări sunt politice"

CORESPONDENȚĂ din Bruxelles | Consiliul JAI votează astăzi dosarul aderării României la Schengen / SOSIRE delegațiilor

loading...
Comenteaza