CORONAVIRUS | Iohannis, apel la calm: Nu există motive de panică. Am cerut suplimentarea măsurilor de control la frontieră

CORONAVIRUS | Iohannis, apel la calm: Nu există motive de panică. Am cerut suplimentarea măsurilor de control la frontieră
| Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, după şedinţa CSAT de miercuri, pe tema coronavirusului, că nu există motive de panică, precizând și că a cerut suplimentrarea măsurilor de control la intrările în ţară.

„Până în acest moment - deci până în acest moment, când vă vorbesc - nu avem confirmat niciun caz de infecție cu acest virus în România. Chiar acum câteva minute, am primit și rezultatele din Gorj, care sunt negative, deci nu avem nicio persoană confirmată cu coronavirus în România. Dar nivelul de mobilizare trebuie să rămână ridicat, pentru că ne confruntăm cu o urgență medicală globală", spus Klaus Iohannis după ședința CSAT de miercuri.

Președintele a precizat că le-a cerut "tuturor decidenților membri ai CSAT să rămână la cel mai înalt nivel de implicare și vigilență, pentru că este esențial să tratăm pericolul cu care ne confruntăm cu maximă responsabilitate, dar și cu calm – responsabilitate și calm".

"Am hotărât ca pe lângă măsurile deja stabilite, să fie suplimentate măsurile de control, pentru identificarea potențialilor bolnavi cu afecțiuni respiratorii și prevenirea infecției cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestră, maritimă, fluvială și aeriană", a transmis Iohannis.

 

 

Comenteaza