Coronavirusul | Ludovic Orban, apel de urgență către români

Coronavirusul | Ludovic Orban, apel de urgență către români
| Foto: gov.ro

Premierul desemnat, Ludovic Orban, le cere cetăţenilor să se informeze doar din surse oficiale cu privire la coronavirus.

"Cer cetăţenilor să ia informaţii numai din surse oficiale, să facă abstracţie de diferitele categorii de informaţii care sunt date pe surse, să urmărească toate comunicările oficiale din partea fie a Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerului de Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, sau prin intermediul Poliţiei de Frontieră, Ministerului Sănătăţii, tuturor ministerelor şi autorităţilor care au un rol în lupta pentru a preveni pătrunderea coronavirusului. În momentul de faţă suntem bine organizaţi, suntem extrem de mobilizaţi în a lua toate măsurile care se impun în această situaţie", a spus Orban.

El a arătat că spitalele din România sunt pregătite pentru stabilirea unui diagnostic în aceste cazuri.

"Noi ne întâlnim periodic, comunicăm periodic, avem măsuri pe care le luăm în funcţie de situaţiile care apar pe parcursul zilei de astăzi, astfel de şedinţe, de reuniuni la care luăm decizii şi stabilim acţiuni care sunt necesare. În ceea ce priveşte stocurile de materiale, de substanţe, de echipamente, ştiţi foarte bine că la Rezervele Statului şi în general în depozite stocurile erau egale cu zero. Noi am adoptat o ordonanţă de urgenţă înainte de moţiunea de cenzură tocmai pentru obiectivul de a putea achiziţiona tot ceea ce este necesar pentru prevenirea şi evident pentru combaterea coronavirusului. La Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, procedurile simplificate sunt în curs de derulare şi pe măsură ce găsim furnizori achiziţionăm în regim de urgenţă ceea ce este necesar", a spus Orban.

Comenteaza