Coţovelea, despre negocierile cu Microsoft: "Nu vom cheltui nici un cent în plus"

Coţovelea, despre negocierile cu Microsoft:
Aflat la Cluj pentru a discuta cu specialiştii de la Universitatea Tehnică, într-un program de dezbatere naţională a Agendei Digitale 2000-2020, Răzvan Coţovelea, ministrul pentru Societatea Informaţională, a vorbit despre negocierile cu Microsoft, aflate pe ultima sută de metri.

"Negocierile cu Microsoft sunt pe ultimii metri, vă pot garanta că va fi transparenţă totală şi că nu va fi cheltuit nici un cent în plus, decât pe ceea ce ne este absolut necesar şi doar pe produse livrate", a declarat, joi, ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Coţovelea, într-o conferinţă de presă ţinută la Palatul Prefectural din Cluj.

Întrebat de ce nu se pot folosi sisteme open-source [programe oferite cu licenţă liberă, fiecare utilizator având acces la codul-sursă (ex. Linux), n. red.], Coţovelea a explicat că acest tip de sistem nu poate fi utilizat datorită lipsei unui număr suficient de specialişti în ţară, care să se poată efectua lucrările de mentenanţă.

Negocierile în cauză au loc după ce, în primăvară, Microsoft şi-a retras suportul tehnic pentru Windows XP. În condiţiile în care, în România, acesta este cel mai folosit sistem de operare, autorităţile au pornit o serie de negocieri cu Microsoft, prin care înceracă să obţină continuarea suportului tehnic pentru Windows XP, urmând să decidă dacă licenţele vor fi închiriate sau cumpărate.

Comenteaza