Creţu cere ajutorul Comisiei Europene în cazul fabricii Nokia din Jucu. "Investiţia a fost una specifică lumii a treia" VIDEO

Creţu cere ajutorul Comisiei Europene în cazul fabricii Nokia din Jucu.
Eurodeputatul clujean Corina Creţu cere Comisiei Europene ajutor pentru angajaţii fabricii de telefoane mobile Nokia din Jucu, cea care se va închide la sfârşitul acestui an, dar şi pentru salariaţii Arcelor Mittal Galaţi.

Creţu a cerut în sesiunea plenară a Parlamentului European implicarea "urgentă" a Comisiei Europene în sprijinirea angajaţilor celor două fabrici. "Relocarea Nokia lasă mii de oameni fără loc de muncă şi afectează grav economia naţională într-un moment dificil", a declarat ea în plen şi a acuzat că investiţia Nokia în România "a fost una specifică lumii a treia".

"Nokia a profitat din plin de facilităţile oferite cu largheţe de autorităţile române, beneficiind de cadouri fiscale fără să-şi îndeplinească toate obligaţiile", a acuzat europarlamentarul, pentru care închiderea fabricii din Jucu este o decizie "de un cinism fără termen de comparaţie".

"Dacă sindicaliştii de la Bochum au primit compensaţii în valoare de 60 de salarii minime, angajaţilor români li se propun numai trei salarii compensatorii, iar şansele lor de reintegrare profesională sunt practic inexistente în actualul context economic", a declarat Creţu.

Comenteaza