Creţu despre Tokes: "Şi-a pierdut orice credibilitate şi orice drept de a arăta cu degetul"

Creţu despre Tokes:
Europarlamentarul Corina Creţu, care şi-a deschis biroul parlamentar chiar la Cluj, critică declaraţiile date ieri în Oradea de vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, privind extinderea cererilor de autonomie asupra judeţelor Bihor şi Satu Mare.
Creţu spune că declaraţia lui Tokes de ieri îi confirmă “o dată în plus temeinicia motivelor pentru care am cerut demiterea sa din funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European”.

Aceasta a adăugat că cererea de autonomie pentru judeţele Bihor şi Satu Mare este “aiuritoare” şi că aceasta reprezintă “separatism pe criterii etnice, bazat pe ideea unei superiorităţi a maghiarilor în raport cu toţi ceilalţi”. “Europa are suficiente probleme legate de creşterea xenofobiei, a actelor rasiste, a discriminării unor minorităţi, fără să să mai fie nevoie de "contribuţia" în materie a unui vicepreşedinte al Parlamentului European", a mai spus Creţu. Despre Tokes, Creţu spune că şi-a pierdut “orice credibilitate şi orice drept de a arăta cu degetul”, după ce acesta a avut o activitate “înverşunată şi constantă în slujba extremismului de sorginte horthystă”.

"Sunt două judeţe unde maghiarii nu mai au majoritate absolută, pentru că s-a dus o politică de omogenizare, însă dorim introducerea şi aici a autonomiei teritoriale, cu consimţământul politicului românesc", a declarat ieri dimineaţă la Oradea Laszlo Tokes, citat de realitatea.net.


Vezi ataşat declaraţia completă a Corinei Creţu.

vezi aici declaraţiile lui Laszlo Tokes
Comenteaza