Crin Antonescu îşi va anunţa demisia. "E un eşec pe care mi-l asum. Îmi voi ţine cuvântul"

Crin Antonescu îşi va anunţa demisia.
Crin Antonescu a anunţat că îşi va înainta demisia astăzi, la Biroul Politic al PNL.

"După rezultatele oficiale, putem face aprecieri. La 15% din voturi, PNL nu are cum să fie mulţumit, Neatingerea obiectivului este un eşec pe care ca preşedinte mi-l asum. Îmi voi ţine cuvântul, nu s-a pus nicio secundă problema să fie altfel. În şedinţa Biroului Politic de astăzi îmii voi anunţa decizia şi vom vedea ce este de făcut", a spus Crin Antonescu, luni dimineaţa.

Antonescu a mai spus că va propune ca europarlamentarii să treacă la PPE. "Nu putem avea un preşedinte al Comisiei Europene socialist. Dreapta trebuie să îşi unească forţele în Europa şi în România", a spus liberalul. În acest moment, liberalii românii sunt în grupul liberalilor europeni, ALDE.

Preşedintele PNL a anunţat în campania electorală că îşi va da demisia dacă partidul nu obţine 20% la aceste alegeri: "Dacă nu atingem 20%, demisionez, este o decizie administrativă, dacă vreţi, mai degrabă, nu mai puţin efectivă, care este o formulă de asumare de responsabilitate, atâta vreme cât noi am pregătit atent aceste alegeri, cât pentru prima dată, în detaliu şi împreună cu liderii locali, ţinând cont de toate particularităţile situaţiei politice din locul respectiv, am asumat nişte obiective, pentru care fiecare răspundem. Mi s-a părut că nu-i normal ca preşedinte al partidului, să mă sustrag de la această responsabilitate. Rămân toate celelalte lucruri, mai puţin preşedinte al PNL".

Etichete
Comenteaza