Cristi Danileț critică dur propunerea Danei Gârbovan la Ministerul Justiției: "Un personaj conservator cu viziuni antieuropene"

Cristi Danileț critică dur propunerea Danei Gârbovan la Ministerul Justiției: "Un personaj conservator cu viziuni antieuropene"

Judecătorul Cristi Danileț critică dur propunerea PSD pentru Ministerul Justiției, numind-o pe Dana Gârbovan "un personaj conservator cu viziuni antieuropene".

"Pe 23 august 2017 ministrul Toader anunța tezele antireformei justiției imaginata de el. A fost cel mai mare rău politic din 2004 încoace: propunerile sale erau menite sa întoarcă justiția la vremurile când era controlată de politic. Multe din ele sunt azi, din păcate, text de lege. 

Pe 23 august 2019 un personaj conservator cu viziuni antieuropene este propus ministru al justiției. După ani în care a criticat nefondat politici penale, a coborât în derizoriu eforturile anticorupție și a hrănit teoriile conspirative susținute de aparatul de propagandă antijustiție, acesta pare a avea o singură misiune: de a continua distrugerea a ceea ce cu greu s-a clădit ani de-a rândul de unii politicieni de buna credință și multi magistrați profesioniști.
Hotărât lucru: ziua de 23 de august este un blestem pentru poporul român", este mesajul postat de judecător pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, și avocatul clujean Peter Eckstein Kovacs a reacționat la propunerea PSD de a o numi pe Dana Gârbovan ministru al Justiției, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

"Și-a dat arama pe față. Feblețea UDMR, candidata propusă de PSD la functia de ministrul Justiției. Sper să nu treacă de Președinte", a scris Peter Eckstein Kovacs.

Reacția vine în contextul în care vineri, 23 august, CEx al PSD a stabilit ca Dana Gîrbovan să fie propusă la Ministerul Justiţiei în timp ce Ana Birchall a fost propusă vicepremier pentru parteneriate, au spus surse din PSD pentru MEDIAFAX.

PSD a propus ca Ana Birchall, în prezent ministru al Justiţiei, să fie vicepremier pentru parteneriate strategice. În locul acesteia, social-democraţii au decis să o nominalizeze pe Dana Gârbovan (Cluj), preşedinte al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR).

Comenteaza