Cristi Danileţ, după scandalul iscat în Parlament: "Aș vrea să văd câți sancționați vom avea"

Cristi Danileţ, după scandalul iscat în Parlament: "Aș vrea să văd câți sancționați vom avea"

Judecătorul clujean Cristi Danileţ a reacţionat la scandalul iscat, miercuri dimineaţă, în Camera Deputaţilor şi se întreabă câţi dintre parlamentarii care au părăsit sala vor fi sancţionaţi pentru că au blocat "cu intenție activitatea forului legiuitor al țării".

Judecătorul clujean Cristi Danileț spune că "noi îi plătim pe parlamentari să meargă la serviciu, nu să plece de la serviciu" şi că este curios să vadă "câți sancționați vom avea" în urma scandalului de azi din Parlament.

"Dacă aș avea ședință de judecată și aș lipsi nejustificat, eu aș fi pasibil de sancționare disciplinară. Plus că în locul meu ar intra un coleg, ca să poată continua activitatea de judecată.
Cum puterile statului sunt, chipurile, egale, aș vrea să văd și eu în urma ședinței de azi din Parlament când unii au plecat din sală blocând cu intenție activitatea forului legiuitor al țării, câți sancționați vom avea. Căci noi îi plătim pe parlamentari să meargă la serviciu, nu să plece de la serviciu...", a scris judecătorul clujean pe Facebook.

Miercuri dimineaţa, deputatul PNL Raluca Turcan, a cerut în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte. Turcan a mai solicitat ca şedinţa de plen să fie condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Marilen - Gabriel Pirtea (PNL), nu de Florin Iordache.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, care conducea ședința, a refuzat să supună la vot propunerile PNL, afirmând că acestea sunt neregulamentare. "În acest moment, nu există o majoritate. Plenul este suveran, se poate face revocarea", a spus Victor Ponta, potrivit realitatea.net. La un moment dat, la tribună a venit Pirtea, vicepreședintele Camerei, a susținut că preia conducerea ședinței și a supus la vot toate solicitările Opoziției, în ciuda faptului că avea microfonul tăiat. Opoziţia a votat cu mâna ridicată, iar ulterior, liderii PNL, USR, PMP au susținut, pe rând, că Dragnea a fost revocat, ca urmare a acestui vot. Şedinţa a fost suspendată însă de Iordache, din lipsă de cvorum, iar acesta nu a recunoscut votul propus.

Comenteaza