Cristian Buşoi candidează la șefia PNL: "Am un proiect pentru viitorul PNL, am o viziune despre cum trebuie să arate"

Cristian Buşoi candidează la șefia PNL:
Cristian Buşoi este cel de-al doilea liberal care şi-a depus, luni, candidatura pentru șefia PNL, declarând că are semnături din toate filialele, prima de pe moţiune fiind a fostului lider al PNL Crin Antonescu.

Secretarul general interimar al PNL, Cristian Buşoi, şi-a depus, luni, candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului, unul dintre susţinătorii săi, senatorul Leon Dănăilă, afirmând că speră ca acesta să se ridice la nivelul Brătienilor.

"Sunt de 21 de ani în Partidul Naţional Liberal şi pot spune că acum e cel mai important moment prin care trece partidul de când sunt eu memebru ai acestui partid. Noi toţi, dar mai ale cei care candidează la congresul din iunie, trebuie să decidem încotro merge partidul. PNL are nevoie de schimbare, are nevoie de direcţie şi acesta este lucrul cel mai important care se va întâmpla în 17 iunie dincolo de alegerea unei echipe. Ce se vede până acum este o campanie foarte internă. Mai mulţi arătăm direcţia în care merge Partidul Naţional Liberal, se vorbeşte despre persoane şi despre funcţii. Cred că trebuie să ieşim din cutie, cred că trebuie să deschidem ferestrele şi să ne uităm în primul rând spre electorat. PNL trebuie să se schimbe, trebuie să fie un lucru foarte clar: dacă PNL nu se schimbă, atunci nu va putea învinge Partidul Social Democrat şi mi-e teamă că PSD, în aceste condiţii, ar putea să câştiga tot şi PNL nu va mai conta", a declarat Cristian Buşoi, după ce şi-a depus candidatura la şefia PNL.

El a mai spus că PNL trebuie să recupereze electoratul pe care l-a pierdut.

"Fără să recuperăm electoratul pe care l-am pierdut va fi foarte greu să învingem PSD care stă pe un electorat de 35-40 la sută, noi suntem acum la un scor de 20 la sută. Fără cei 15 -20 la sută care l-au votat pe preşedintele Iohannis în 2014, care au ieşit să protesteze împotriva PSD şi a lui Liviu Dragnea la începutul acestui an nu vom reuşi să învingem Partidul Social Democrat, dar aceşti oameni au aşteptări la care noi trebuie să răspundem şi sunt cu toţii dezamăgiţi de politica veche", a adăugat Buşoi.

El a susţinut că, în calitatea sa de membru PNL, a dovedit întotdeauna seriozitate, ataşament şi o motivare foarte clară.

"Voi purta această campanie mergând către toţi membri de partid, vorbind cu fiecare delegat în parte, fără atacuri şi fără addversităţi. Campania trebuie să fie despre viitorul PNL şi nu o luptă între tabere. Am un proiect pentru viitorul PNL, am o viziune despre cum trebuie să arate viitorul PNL şi despre asta voi vorbi cu colegii mei în următoarele 30 de zile. Trebuie să facem o schimbare şi acaesta trebuie să însemne câteva lucruri. În primul rând trebuie să facem o schimbare de mesaj, justiţia trebuie să rămână o temă importantă în lupta cu PSD, dar tema prioritară a PNL trebuie să redevină economia şi fiscalitatea. Fără economie, mesajul pe justiţie nu are niciun fel de forţă de convingere", a mai spus Cristian Buşoi, apreciind că PNL trebuie să redevină partenerul mediului de afaceri românesc.

Cristian Buşoi a mai spus că are semnături din toate filialele PNL, prima de pe moţiune fiind a fostului lider al PNL Crin Antonescu.

"Am susţinători care se văd şi care sunt preşedinţi de filială, am susţinători care nu au putut să vină azi alături de mine şi sunt preşedinţi de filială. Filialele încă nu au decis, sunt doar asumări individuale ale unor preşedinţi", a menţionat secretarul general interimar al PNL.

El susţine că nu a avut "discuţii speciale" cu preşedintele Klaus Iohannis referitoare la candidatura sa la şefia PNL.

De asemenea, el a respins acuzaţiile potrivit cărora ar fi "omul sistemului": "Eu sunt în PNL de la 18 ani. Eu candidez în numele şi cu sprijinul unei echipe de care sunt foarte onorat şi fără de care nu aş putea merge în această bătălie. Merg cu ideile mele proprii, merg cu viziunea mea despre viziunea PNL, merg cu personalitatea mea şi cu ce am dovedit până acum în interiorul partidului şi în funcţiile publice pe care le-am deţinut".

Alături de Cristian Buşoi au participat la depunerea moţiunii circa 50 de susţinători, printre care Teodor Atanasiu, Marin Anton, Dan Motreanu, Florin Alexe, Lucia Varga, Razvan Sava şi Leon Dănăilă.

"A avut până acum diferite funcţii (...) şi le-a dus la îndeplinire cu mult devotament, astfel încât cred că va reuşi şi de această dată cu susţinerea noastră să-l aducem la un nivel foarte ridicat, mă refer la faptul că PNL a fost înfiinţat în anul 1875 şi a avut conducători de bază - fraţii Brătianu, Rosetti, Vernescu care s-au situat la nivelul cel mai înalt. Sper ca domnul Buşoi, sunt sigur aproape, că va ajunge la nivelul acestora, va aduce România pe noi făgaşuri de progres şi civilizaţie. Dl. Orban este o persoană destul de elevată din punct de vedere politic, al civilizaţiei şi al activităţii pe care a dus-o, mai ales că în justiţie s-a dovedit că nu este corupt, nu a făcut acte care să ducă la punerea în umbră a acestui partid şi a personalităţii dumnealui. Este şi el un om de bază astfel încât lupta va fi destul de strânsă între aceste două personalităţi. Eu îl susţin pe domnul Buşoi fiindcă am multe considerente şi vechimea în activitate şi planurile pe care le-a expus, ştie ce trebuie să facă pentru acest popor care se află la moment de răscruce, ca să zic aşa. Eu sper că o să se ridice (la nivelul Brătienilor - n.r.). E singura persoană care în sfârşit are posibilitatea se a se ridica la nivelul acestora", şi-a motivat Leon Dănăilă susţinerea pentru Cristian Buşoi.

Cristian Buşoi este cel de-al doilea liberal care şi-a depus candidatura pentru preşedinţia PNL, după Ludovic Orban. În cursul zilei de marţi urmează ca prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, să-şi depună candidatura pentru această funcţie.

 

Comenteaza