CSAT a aprobat ca Armata să "disloce" în 2015, în misiuni în afara ţării, 895 de militari

CSAT a aprobat ca Armata să
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis, marţi, în cadrul Planului de întrebuinţare a forţelor armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, ca Armata României să "disloce", în 2015, la astfel de misiuni şi operaţii un număr de 895 de militari.

"Cu privire la participarea Armatei României la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan, în anul 2015, membrii Consiliului au analizat solicitările NATO referitoare la suplimentarea forţelor şi mijloacelor româneşti destinate să participe în acest teatru de operaţii", se arată în comunicatul de presă remis după şedinţa CSAT.

În plus, Consiliul a aprobat suplimentarea forţelor şi mijloacelor Armatei României, în anul 2015, cu până la 450 de militari, stabilindu-se pentru această misiune un plafon maxim de 650 de militari.

"Referitor la Planul de întrebuinţare a forţelor armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2015, Consiliul a aprobat ca Armata României să disloce la astfel de misiuni şi operaţii un număr de 895 de militari", a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit comunicatului, comparativ cu anul 2014, numărul acestor forţe este diminuat cu 416 de militari.

În ceea ce priveşte Ministerul Afacerilor Interne, forţele care vor participa la misiuni sub egida NATO, UE, OSCE şi ONU vor fi de 1.183 de militari şi poliţişti. Faţă de anul 2014, numărul acestora este mai mare cu 392 de cadre.

Efortul principal va fi reprezentat de participarea cu forţe şi mijloace la misiunea NATO din Afganistan - Resolute Support Mission (RSM), concomitent cu menţinerea participării la operaţiile NATO KFOR şi UE ALTHEA din teatrul de operaţii din Balcani.

 

Comenteaza