News alert CSM a decis! Unde îşi va continua activitatea Laura Codruţa Kovesi

CSM a decis! Unde îşi va continua activitatea Laura Codruţa Kovesi

Secţia pentru procurori a CSM a decis unde să o repartizeze pe fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii au decis, miercuri, în cadrul Secţiei, să o repartizeze pe Laura Codruţa Kovesi la DIICOT Sibiu, unitatea de parchet de unde provine. Fosta şefă a DNA va activa în acea instituţie în calitate de procuror, începând cu data de 9 iulie.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul teritorial Sibiu, a doamnei procuror Laura Codruţa Kovesi, ca urmare a revocării sale din funcţia de procuror-şef la Direcţia Naţională Anticorupţie, începând cu data emiterii decretului preşedintelui României, respectiv 09.07.2018", se arată în hotărârea CSM.

Decizia vine după ce preşedintele României Klaus Iohannis a emis luni decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

"Despre mine vă pot spune că am luat act de decretul de revocare din funcţia de procuror şef DNA şi începând de astăzi (luni-n.r.) nu voi mai lucra în Direcţia Naţională Anticorupţie. Voi rămâne procuror", a spus Laura Codruţa Kovesi, la scurt timp după anunţul privind revocarea sa din funcţie.

Înainte de a fi numită în 2006 în funcţia de procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi a activat la DIICOT Sibiu.

Comenteaza