Cu câteva zile înainte de alegeri, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2

Cu câteva zile înainte de alegeri, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 în urma unui test PCR, după ce cu o zi înainte, în urma unui test rapid, avusese un rezultat negativ.

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus în urma testării Real-Time PCR efectuate astăzi, 1 decembrie 2020. ​Menţionăm că ieri, 30 noiembrie 2020, oficialul a mai efectuat un test rapid Covid-19 la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu „Dr. Nicolae Kretzulescu”, al cărui rezultat a ieşit negativ”, anunţă AEP, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, preşedintele instituţiei îşi va desfăşura în continuare activitatea ca membru al Biroului Electoral Central (BEC) în regim de videoconferinţă, iar atribuţiile deţinute în cadrul Autorităţii vor fi preluate de vicepreşedintele AEP, Zsombor Vajda.

 „​Dat fiind acest context, preşedintele AEP a luat decizia de a transmite o cerere pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale (mobile) şi dă asigurări că activitatea de organizare a alegerilor va continua în ritm normal, astfel încât desfăşurarea acestora să aibă loc în condiţii optime, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară care se impun”, transmite Autoritatea Electorală Permanentă.

loading...
Comenteaza