Culisele din spatele dizolvării Biroul Politic Local al PSD Cluj-Napoca: „Suntem aici să facem politică, nu să ne jucăm de-a politica”

Culisele din spatele dizolvării Biroul Politic Local al PSD Cluj-Napoca: „Suntem aici să facem politică, nu să ne jucăm de-a politica”
| Foto: Facebook.com/Sacara Ovidiu

PSD Cluj-Napoca a rămas fără conducere, după ce întreg Biroul Politic Local a fost dizolvat luni seară de către conducerea județeană a partidului. Propunerea de dizolvare a venit tocmai de la președintele organizației municipale, Ovidiu Săcară.

Decizia a fost confirmată pentru ZIUA de CLUJ de președintele PSD Cluj, Alexandru Cordoș, care a precizat că Săcară rămâne în funcție și va trebui să propună un nou Birou Politic Local interimar, până la viitoarele alegeri interne.

ZIUA de CLUJ a discutat, marți, și cu Ovidiu Săcară, liderul PSD Cluj-Napoca și fost director general adjunct al Poștei Române.

Propunerea de dizolvare a fost făcută în baza unei analize proprii, a unor ținte pe care nu le-am atins, deși multe dintre țintele propuse au fost atinse. Am considerat că ar fi bine venită această resetare a Biroului Permanent Municipal, luând în considerare și faptul că este în continuare o structură interimară.

În virtutea faptului că anul viitor avem un an competițional electoral foarte important, cred că acum este momentul să ne reorganizăm și să ne stabilim noi ținte pentru la anul, pentru a fi performanți exact cum ne-am propus.

Eu am solicitat revocarea membrilor Biroului Permanent datorită faptului că există câteva cazuri de colegi care nu au avut capacitatea să se mobilizeze și să activeze în ultima perioadă. Nu vreau să dau nume. Noi suntem aici să facem politică, nu să ne jucăm de-a politica. Eu rămân în slujba partidului, orunde este nevoie de mine.

Eu pot să-mi reproșez faptul că, în câteva cazuri, am dat încredere și responsabilități unor colegi care, din păcate, nu au demonstrat că se pot ridica la nivelul așteptat. Eu îmi doresc mult mai mult, inclusiv de la mine. Dacă nu dai încredere, nu poți fi dezamăgit. Nu putem tolera în rândul organizației abateri de genul conflictului de acum câteva săptămâni”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Ovidiu Săcară.

Ce spune liderul PSD Cluj-Napoca despre o eventuală candidatură a lui Vasile Dîncu împtotriva lui Boc

Senatorul clujean Vasile Dîncu a fost provocat de către fostul lider al PSD Cluj, Horia Nasra, prin intermediul unei scrisori deschise, să își asume candidatura la Primăria municipiului Cluj-Napoca, împotriva lui Emil Boc.

„Nu am văzut această scrisoare. Este opinia unui simplu membru de partid, exprimată în mod public, la adresa unui lider național al partidului (Vasile Dîncu este președintele Consiliului Național PSD - n.red.). Până la urmă libertatea de exprimare este deplină în PSD. Domnul Dîncu se poate bate pentru orice funcție în statul român. Prea multe nu am ce comenta acum”, a afirmat Săcară.

Comenteaza