Foto Cum au acaparat "plusiştii" lista candidaţilor USR-PLUS Cluj la parlamentare / Goțiu: „I-am semnalat lui Cioloș ce se întâmplă la Cluj”

Cum au acaparat "plusiştii" lista candidaţilor USR-PLUS Cluj la parlamentare / Goțiu: „I-am semnalat lui Cioloș ce se întâmplă la Cluj”
| Foto: hotnews.ro

Scandalul continuă în USR-PLUS Cluj după ce deputatul Emanuel Ungureanu și senatorul Mihai Goțiu n-au prins un loc eligibil pe lista alianței pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Fostul președinte al USR Sectorul 5 București, Alexandru Cirstian Surcel, a publicat pe contul său de Facebook un mesaj al liderului PLUS Cluj, Sergiu Hossu, postat pe grupul "+PLUS Cluj", în care îi îndemna pe colegii săi de partid să-și susțină proprii candidați la alegerile interne, în defavoarea celor din USR, pentru a avea cât mai mulți parlamentari pe listele alianţei.

„Urmează să avem alegeri pentru delegați. Vă rog pe cei care o să votați să alegeți acei oameni care credeți că vor apăra interesele PLUS. La alegerile locale știm ce s-a întâmplat, am primit ce ne-au dat alții. Acum avem șansa să trimitem cât mai mulți parlamentari din PLUS.

Colegii din PLUS care aveți anumite simpatii pentru unii din USR vă reamintesc că ați intrat în acest partid deoarece nu v-ați regăsit în celelalte partide, inclusiv USR. Putem să trimitem din patru poziții eligibile, trei parlamentari sau chiar pe toți”, se arată pe pagina de Facebook a lui Surcel.

Goţiu: "Au fost ședințe cu delegații PLUS pentru a-i îndemna să nu voteze candidații USR"

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe senatorul Mihai Goțiu pentru a comenta mesajul lui Sergiu Hossu.

„Știam de mesajul lui Hossu. Îl văzusem încă din timpul campaniei, i-am trimis și lui Dacian Cioloș (președintele PLUS - n.red.) și i-am semnalat ce se întâmplă la Cluj. Nu doar asta s-a întâmplat. De asemnea, au fost ședințe cu delegații PLUS pentru a-i îndemna să nu voteze candidații USR.

Victor Giosan, din biroul național PLUS și responsabil pe Transilvania i-a băgat în ședință și i-a amenințat cu excluderi, cu invalidări de consilieri locali sau județeni. L-am sunat pe Giosan, care nu doar că nu a infirmat, dar mi-a zis cinic că ăsta e realpolitik”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ Mihai Goțiu.

Senatorul clujean a mai precizat că Dacian Cioloș i-a răspuns într-o primă fază și i-a transmis că „nici 10 Giosani” nu ar putea să-i convingă să voteze altfel decât cred pe cei din PLUS.

„Din păcate, presiunile au continuat și duminică înainte de votul de la conferință, delegații PLUS au avut o sesiune de training și cu Vlad Voiculescu (membru PLUS și fost ministru al Sănătății în guvernul Cioloș – n.red.), în aceeași direcție de a le influența votul.

Am înțeles că despre mine s-a spus că sunt împotriva alianței dintre USR și PLUS, pentru că l-am susținut pe Nicușor Dan la primăria Bucureștiului împotriva lui Voiculescu”, a explicat Goțiu.

Reamintim că alianța USR PLUS Cluj și-a definitivat, duminică, lista de candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie, iar nici deputatul Emanuel Ungureanu, nici senatorul Mihai Goţiu nu au fost printre preferaţii membrilor USR PLUS Cluj.

Comenteaza