Cum a protestat un clujean împotriva clasei politice, cu o "bâtă electorală" VIDEO

Cum a protestat un clujean împotriva clasei politice, cu o
Protest inedit al unui tânăr din Cluj impotriva clasei politice. Acesta a realizat din beton o "bâtă electorală", pe care a expus-o pe un panou in complexul studenţesc Hasdeu. Lângă bâtă sunt şi câteva explcaţii cu privire la destinaţia ei. Cel care a confecţionat-o se arată dezamăgit de oferta electorală şi spune că politicienii nu-i mai pot convinge pe oameni sa voteze decat cu bâta.

Un obiect şi un afiş inedit au apărut pe un panou de mică publicitate din complexul studenţesc Hasdeu. O bâtă confecţionată din beton şi un afiş cu un pamflet atrag atenţia trecătorilor.

"Bâta electorală şterge orice semn de întrebare din capul alegătorilor confuzi şi vă ajută cu un minim efort la combaterea absenteismului electoral. Bâta electorală reprezintă viitorul clasei politice şi va trebui să facă parte din arsenalul oricărui politician care se respectă", se arată pe afişul de lângă bâtă. Autorul este un tânăr antreprenor în domeniul lucrărilor din beton, care spune că nu are pe cine vota.

"Până la urmă dacă stăm să ne gândim singurul mod în care clasa politică ne mai poate duce la vot e cu o bâtă electorală să ne mâne, să ne îndrume", spune autorul bâtei, Horia Patachi. "Cel mai grav că din toate campaniile electorale din anul acesta nu am găsit niciun mesaj în care să mă regăsesc până la urmă. Mesajul este mergeţi la vot, nu fiţi pasivi, nu staţi acasă. Dacă nu aveţi cu cine vota, anulaţi-vă votul".

Horia Patachi atrage atenţia că bâta electorală este un obiect destinat meditaţiei, şi nu violenţei. Proprietarul clădirii unde este explus obiectul inedit a încurajat iniţiativa.

"Mi s-a părut o chestie mişto, adică o palmă dată clasei politice, nu neapărat unui partid sau altuia, ci tuturor", spune proprietarul clădirii, Vlad Ivănescu. "Cred că mai ales aici între studenţi trebuie să mai luăm şi la mişto lucrurile în viaţă, să mai râdem, glumim".

Cei care se opresc să admire bâta electorală interpretează mesajul în moduri diferite sau nu înţeleg la ce se referă.

Antreprenorul este pregătit să onoreze comenzi pentru eventualii doritori de bâte electorale.

Comenteaza