Cum a ratat clujeanul Vasile Dâncu de două ori funcţia de premier. Dezvăluirile lui Victor Ponta

Cum a ratat clujeanul Vasile Dâncu de două ori funcţia de premier. Dezvăluirile lui Victor Ponta
Ex-premierul Victor Ponta a făcut câteva dezvăluiri despre jocurile de la vârful puterii politice din ultimii ani, în care vorbeşte şi despre cum a ratat "la mustaţă" clujeanul Vasile Dâncu, fost vicepremier în Guvernul Cioloş, funcţia de şef al executivului.

Ne amintim că în anii 2015-2016, numele sociologului clujean Vasile Dâncu a fost de foarte multe ori vehiculat în mediile politice şi jurnalistice ca posibil candidat cu şanse mari la funcţia de prim ministru al României.

Într-o postare făcută, miercuri, pe reţeaua de socializare Facebook, Victor Ponta avansează ideea că actualul premier Mihai Tudose ar trebui să preia şi conducerea PSD, altfel, dacă va rămâne Liviu Dragnea preşedinte, lucrurile vor merge din rău în mai rău în România, dar vorbeşte şi despre jocurile de la vârful puterii politice din ultimii ani.

Potrivit lui Ponta, Dragnea este cel care s-a aflat în spatele tuturor celor trei guverne care s-au succedat la putere după demisia sa în noiembrie 2015, inclusiv Guvernul "Cioloş-Dâncu".

"Din noiembrie 2015 şi până azi România a fost condusă de 3 guverne "Liviu Dragnea" - din rău în mai rău:

1. "Dragnea 1" = Guvernul "Cioloş - Dâncu" a fost negociat, votat şi sprijinit de Liviu Dragnea, după care a fost folosit drept cal de bătaie şi ţap ispăşitor în campania din 2016.

În toamna lui 2015 Liviu Dragnea s-a tot rugat de Klaus Iohannis să accepte un târg: el, Dragnea, îi retrage sprijinul politic Guvernului "Ponta" şi Iohannis îl pune pe Vasile Dâncu prim- ministru până la alegeri.

Eu am ştiu de la început de acest lucru, dar am vrut să duc la bun sfârşit guvernarea - a venit însă tragedia de la Colectiv şi tot ce a mai obţinut Dragnea de la Iohannis a fost Dâncu vicepremier şi şef la MDRAP (cu Mihai Busuioc secretar general al ministerului)!

Pentru "deontologii" care încă spun pe la TV că se luptă cu abuzurile lui Kovesi, le reamintesc că aceasta a primit al doilea mandat în 2016 la propunerea ministrului Justiţiei din Guvernul "Cioloş - Dâncu". Atunci Dragnea a susţinut această numire pentru că spera să îşi negocieze în continuare dosarele cu Teldrum", a scris Victor Ponta, pe reţeaua de socializare.

Fostul premier afirmă în continuare că atât clujeanul Vasile Dâncu cât şi Dacian Cioloş ar fi fost minţiţi de Liviu Dragnea că vor primi funcţia de premier după alegerile din 2016.

"Dacian Cioloş nu a candidat nici pentru PNL, nici pentru USR pentru că avea promisiunea lui Dragnea că va continua ca premier al unui guvern PSD-PNL până în 2020 - ghinion. Şi Vasile Dancu avea promisiunea lui Dragnea că va fi propus premier PSD după alegeri - alt ghinion!

Cuvântul lui Dragnea valorează mai puţin şi decât cuvântul lui Băsescu! În timp ce îi minţea pe Cioloş şi Dancu el i-a făcut ţinta în campania din 2016, fiind convins că poate să ajungă el însuşi premier, dar a apărut acea problemă legală din legea 90/2001 şi refuzul lui Iohannis - ghinion Dragnea aici!", a mai afirmat Ponta.

Fostul vicepremier Vasile Dâncu nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere referitor la afirmaţiile făcute de fostul preşedinte al PSD Victor Ponta.

Comenteaza