Cum îi răspunde Alin Tișe fostului director al teatrului PUCK, care intră în greva foamei: „Îl asigur de asta”

Cum îi răspunde Alin Tișe fostului director al teatrului PUCK, care intră în greva foamei: „Îl asigur de asta”

Actorul Emanuel Petran, fost manager al Teatrului de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca, a anunțat că începând de miercuri, 4 mai, intră în greva foamei. Printre cei vizați de nemulțumirile lui Petran este și liderul CJ Cluj, Alin Tișe.

„Prima problemă gravă este modalitatea conducătorilor Consiliului Județean Cluj, vicepreședintele Vakar Istvan și președintele Alin Tișe de a conduce și gestiona scandaluri și plângeri, provocate în fapt de către apropiați ai lor, abuzuri și campanii denigratoare pe facebook, cu implicații extrem de grave asupra imaginii și persoanei mele, atât ca persoană publică, cât și în justiție, asupra angajaților Teatrului de Păpuși Puck și asupra instituțiilor județene pe care le conduc”, se arată în scrisoarea fostului director al Teatrului Puck.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre acest subiect, și a ținut să-l asigure pe fostul manager că dacă se va înscrie la noul concurs și va avea cel mai bun proiect, va fi numit director într-un nou mandat.

„Am văzut și eu în presă decizia domnului director de a apela la această modalitate de protest. Ce pot spune este că noi vom aplica legea așa cum am făcut-o la fiecare instituție de cultură. Procedura legală este foarte simplă. El a fost manager, a fost evaluat și a fost evaluat chiar bine.

În cadrul legal pe care noi îl avem trebuie să dăm drumul la un concurs de selectare a managerului la care poate să participe orice persoană își dorește, inclusiv domnul fost manager. Dacă dorește, el se poate înscrie la noul concurs pe care îl vom face.

Va fi aceeași comisie care l-a analizat pe dânsul și l-a dat câștigător acum 4 ani, deci nu se poate plânge de o comisie abuzivă. Recomandarea mea este să abordeze cu înțelepciune și calm situația. Trebuie să înțeleagă că singura modalitate procedurală pe care noi o avem la îndemână este selectarea de manager.

Să se înscrie la concurs și îl asigur că va fi unul transparent și corect, iar dacă el va avea cel mai bun proiect, va câștiga din nou și va fi numit iar director. Lucrurile sunt mai simple decât par și îl asigur că nimeni nu are niciun parti-pris față de cineva”, ne-a declarat Tișe.

Comenteaza