Video Cum își cataloghează primarul Matei de Turda cel de-al doilea mandat: „Mult mai ușor și prolific decât primul”

Cum își cataloghează primarul Matei de Turda cel de-al doilea mandat: „Mult mai ușor și prolific decât primul”
| Foto: Facebook.com/MateiCristianOctavian

Potrivit edilului municipiului Turda, atragerea fondurilor europene a făcut ca cel de-al doilea mandat de primar să fie mai ușor decât primul.

Cristian Matei a fost întrebat, la ZIUA LIVE, cum arată pentru el acest al doilea mandat de primar al municipiului Turda.

Arată mult mai bine decât primul mandat, ținând cont de faptul că în primul mandat a fost nevoie de mult timp pentru pregătirea documentelor, respectiv a documentației pentru atragerea fondurilor europene. Știm bine că există încă o birocrație destul de mare pentru a atrage fonduri europene, dar noi am trecut de această etapă greoaie.

Aș putea spune că al doilea mandat, venind din primul și neavând nevoie de o perioadă anticipativă pentru pregătirea documentației, a fost mult mai prolific. În plus, au apărut aceste noi fonduri europene prin PNRR și deja am reușit să contractăm sume foarte mari pentru municipiul Turda.

Suma este de aproximativ 49 de milioane de euro. Bineînțeles că ne axăm pe doi piloni principali, redresare energetică prin atragerea acest fonduri, iar un alt pilon este reprezentat de inovare și digitalizare. Toate activitățile trebuie digitalizate. Noi am pornit la toate nivelele și facem totul în cadrul conceptului digitalizare-smart city”, a afirmat, la ZIUA LIVE, primarul din Turda.

Amintim, Cristian Matei a fost ales ca primar al municipiului Turda pentru a două oară, la alegerile din vara anului 2020, doar că de data aceasta a candidat din partea PNL, nu ca în 2016 când și-a adjudecat primul mandat ca edil din partea PSD.

Comenteaza