Cum pierde Uioreanu în propriul partid

Cum pierde Uioreanu în propriul partid
Liderul PNL Cluj, Horea Uioreanu, a încercat să o convingă pe Ioana Borza să nu demisioneze din Consiliul Local (CL) Cluj-Napoca, fiind conștient că PSD va avea de câștigat de pe urma acestei mișcări. Borza a demisionat, însă, pentru că e supărată atât pe Uioreanu, cât și pe ceilalți colegi din CL, spun surse din PNL. Uioreanu a reușit să-i întoarcă împotriva sa și pe unii dintre primari.

PNL Cluj pierde un loc în CL în favoarea PSD, pentru că Ioana Borza, unul dintre cei mai vocali membri ai partidului, a decis să renunțe la mandat. Liderul PNL Cluj, Horea Uioreanu, și președintele organizației municipale, Ioan Petran, n-au reușit sub nicio formă să o convingă pe Borza să rămână în forul local, mai ales acum, după ce USL s-a rupt, iar partidul va avea de dus o bătălie nu doar cu PDL, ci și cu PSD.

Supărarea n-a lăsat-o pe Borza să se convingă de importanța mandatului pe care l-a deținut. Nici vorbele imperative ale lui Uioreanu: "Nu demisionezi! Nu renunți, nu pleci nicăieri!!", n-au determinat-o să rămână în funcție. Surse din PNL au explicat, pentru ZIUA de CLUJ, că Borza se afla prinsă între cele două tabere, Uioreanu - Nicoară. Inițial, ea s-a lăsat sedusă de propunerea lui Uioreanu de a deveni liderul de grup al consilierilor PNL. Așa se face că numirea ei în fruntea consilierilor s-a făcut oficial de către biroul permanent al organizației de partid, în condițiile în care decizia trebuia luată strict între consilierii locali.

Pe ceilalți consilieri liberali i-a deranjat, de fapt, nu atât numirea Ioanei Borza ca lider de grup, spun sursele noastre, cât mișcarea făcută de Uioreanu. Așa se face că oamenii lui Nicoară ar fi trimis o notificare către mai-marii partidului de la București. Răspunsul a venit și nu era deloc favorabil Ioanei Borza. Decizia privind numirea liderului de grup trebuie să se ia în cadrul grupului de consilieri, a transmis Bucureștiul. Pentru că nu a mai beneficiat de sprijinul colegilor ei, în ultima perioadă, dar și pentru că Uioreanu nu a reușit să o susțină, așa cum promisese, Borza a decis să se retragă.

Sursele spun că la decizia ei fermă au mai contribuit și atacurile la care ar fi fost supusă în presa locală, în ultima perioadă, precum și situația în care era pusă societatea pentru care lucrează (Farmec, n. red.), în raport cu primăria, având în vedere că în ședințele CL îl ataca frecvent pe edilul Emil Boc. Oficial, când și-a anunțat demisia, Borza a invocat motive personale și profesionale. Președintele PNL Cluj-Napoca a comentat că știa de două zile că aceasta se va retrage și că îi pare rău că n-a putut să o oprească pentru că avea motive personale întemeiate. Uioreanu a spus că a făcut tot ce a putut pentru a o convinge pe Borza să nu plece.

Problemele lui Uioreanu nu se opresc aici. Pentru tabăra lui Nicoară, pierderea mandatului din CL este considerată drept un mare eșec, iar sursele noastre spun că lui Uioreanu i se pregătește debarcarea din fruntea partidului, imediat după alegerile europarlamentare. Grav este că între timp partidul pierde și primari. Cel din Săndulești este gata să renunțe la colaborarea cu PNL, spun sursele ZIUA de CLUJ. La fel și primarul din Chiuiești.

Majoritatea primarilor PNL sunt nemulțumiți de alocările de fonduri de care au beneficiat de la Consiliul Județean, iar pentru acest aspect îl învinovățesc direct pe Uioreanu, președintele instituției. În plus, Uioreanu riscă să piardă și posturile din instituțiile deconcentrate, iar o parte dintre membrii PNL îi reproșează modul în care a negociat cu PSD. Nici acuzele de luare de mită care i se aduc consilierului său, Răzvan Pop, n-au scăpat de urechile liderilor de la București. Un scor slab la europarlamentare va însemna cu siguranță reorganizarea din temelii a PNL Cluj, susțin sursele ZIUA de CLUJ. 

Comenteaza