Cum va supraviețui coaliția de guvernare anul acesta. Lider social-democrat: „Nu există dragoste între PNL și PSD”

Cum va supraviețui coaliția de guvernare anul acesta. Lider social-democrat: „Nu există dragoste între PNL și PSD”
| Foto: news.ro

Vicepremierul Sorin Grindeanu susține că nu există dragoste între PSD şi PNL, dar aceste partide sunt „obligate” să stea împreună.

Întrebat, miercuri, cum va supravieţui coaliţia anului 2022, care nu se anunţă deloc uşor, Sorin Grindeanu, vicepremier din partea PSD şi ministru al Transporturilor, admite că între PNL şi PSD nu există „dragoste”, dar cele două partide „sunt obligate” să rămână împreună în Guvern.

„Suntem principalele partide din România şi vom rămâne principalele partide din România, PSD şi PNL, iar în acest moment suntem obligaţi să stăm împreună. Nu există dragoste între PSD şi PNL. Până la urmă, vorbim de stânga şi dreapta, două partide politice, principalele partide politice din România, care, în situaţia dată, pe care o ştim cu toţii şi pe care am avut-o, trebuie să găsească soluţii, să treacă ă România prin această perioadă, nu simplă”, a spus Grindeanu, potrivit Mediafax.

Vicepremierul a spus că are o relaţie bună cu premierul Nicolae Ciucă (PNL), iar relaţia instituţională cu preşedintele Klaus Iohannis este, de asemenea, bună.

„Dialog există. La nivel de guvern eu nu am ce să reproşez în relaţia pe care eu şi ceilalţi colegi ai mei o avem cu premierul Nicolae Ciucă. De asemenea, eu nu am ce să reproşez în relaţia instituţională pe care o avem cu preşedintele Iohannis. Nu există până în acest moment reproşuri vizavi de ceea ce v-am spus, dar asta nu înseamnă că nu suntem atenţi să ne păstrăm liniile şi să ducem la îndeplinire liniile din programul de guvernare care au aparţinut PSD”, a mai spus Grindeanu.

PSD, PNL şi UDMR formează coaliţia de guvernare.

Comenteaza