Cum văd un sociolog şi un economist conflictul dintre palate

Cum văd un sociolog şi un economist conflictul dintre palate
Conflictul dintre preşedintele Traian Băsescu şi liderii USL - Victor Ponta şi Crin Antonescu - a fost disecat în această seară în platoul Realităţii TV Cluj de un sociolog şi un analist economic.

Sociologul Eugen Băican şi analistul economic Emil Culda au analizat în platoul Realităţii TV Cluj conflictul dintre preşedintele Traian Băsescu şi liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu. "Celebrul acord de coabitare e un fel de apă sfinţită, adică atunci când plouă afară constatăm că nu e soare", spune Culda.

Băican spune despre Băsescu că e un "super-camilion", ca om politic. "Are o super-capacitate de a fructifica oportunităţile", spune el.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că premierul a încălcat pactul de coabitare pe politică externă, justiţie şi stat de drept, adăugând că a decis ca marţi să declanşeze consultări tehnice, prevăzute în acord, în legătură cu aceste domenii.

El a enumerat, printre încălcările acordului, declaraţiile lui Ponta legate de Kosovo şi despre regimul politic din Siria.

Guvernul va fi reprezentat la discuţiile solicitate de preşedintele Traian Băsescu privind politica externă şi justiţia de către cei doi miniştri de resort, respectiv Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc, aceştia urmând să se întâlnească cu doi consilieri ai preşedintelui, a anunţat premierul Ponta.

Marţi, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că discuţia legată de pactul de coabitare dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta reprezintă un "caraghioslâc", menţionând că sunt ţinuţi din "treabă" doi miniştri importanţi, dar şi consilierii prezidenţiali care au de construit un partid.

 

Comenteaza