Cum vânează liderii PSD dizidenţii din partid. Un clujean, în "cătarea" lui Dragnea

Cum vânează liderii PSD dizidenţii din partid. Un clujean, în
Jurnaliştii de la Rise Project au făcut publice conversațiile interne purtate de liderii PSD în perioada celebrei Ordonanţe 13 şi a protestelor din luna februarie.

În contextul Ordonanţei 13, PSD a trebuit să facă faţă, în februarie 2017, protestelor masive care au scos sute de mii de oameni în toate oraşele mari ale ţării. Cum a procedat "partidul nevăzut", aşa cum definesc jurnaliştii de la Rise Project structura de putere care conduce PSD-ul? Urmărind acţiunile "dizidenţilor" din partid şi plănuind o contramanifestaţie.

"Partidul de la televizor arată altfel în interior. Îi leagă banii - nu numai dosarele, socialismul sau guvernarea - și ripostează organizat sub presiunea maselor", scriu cei de la Rise Project în ancheta "DRAGNEA - PARTIDUL NEVĂZUT", publicată vineri.

Jurnaliştii au reuşit să obţină conversaţii pe care liderii PSD le-au purtat pe un grup de WhatsApp denumit "Comunicatori PSD", din care făceau parte peste 20 de figuri importante din partid.

Conversaţiile se referă atât la vizita lui Liviu Dragnea în SUA („Pentru voi, am avut niște mega-întâlniri cu cercul zero din America (...) Daddy's back!", a scris Dragnea pe grup la întoarcerea în țară, pe 19 ianuarie, de la ceremonia de investire a lui Donald Trump), cât şi la la OUG 13, protestele #rezist şi posibilitatea organizării unei contramanifestaţii.

Una dintre discuţii are în centru o postare pe reţelele de socializare a fostului ministru clujean din Guvernul Ponta, Aurelia Cristea. Aceasta a criticat partidul în noaptea în care OUG13 era publicată în Monitorul Oficial:

„Ceaușescu a fost mic copil, și el lucra pentru propășirea neamului, vă amintiți, dragi prieteni? Suntem datori să veghem ca acele vremuri să nu se mai întoarcă! Pașnic, fără violență! #DemocratiaTrebuieAparata", a scris Aurelia Cristea pe Facebook (între timp postarea a fost ştearsă de pe contul de Facebook al fostului ministru).

Liviu Dragnea împărtăşeşte imediat informaţia pe grupul "Comunicatori PSD".

Printre cei care dau like postării se numără şi Sorin Moisă, europarlamentarul PSD. Lucru pe care Liviu Dragnea îl remarcă imediat: „Vedeți și like-ul d-lui Sorin Moisă." Reacţia Ecaterinei Andronescu nu se lasă aşteptată: „Incredibil!!!"

Dragnea continuă: "Staţi că nu e tot". Şi pune pe grup o nouă captură, în care se vede că şi comisarul european Corina Creţu a dat like postării: "E şi Corina Creţu. Draga noastră Corina", remarcă ironic Liviu Dragnea.

Ana Birchal este înmărmurită: „Poftimmmm? Și dna comisar????". â

A doua zi, Aurelia Cristea şi-a dat demisia din PSD.

Fostul ministru nu a putut fi contactat.

Este doar o parte din modus operandi al "partidului nevăzut". Vă invităm să citiţi AICI întreaga anchetă a jurnaliştilor de la Rise Project.

Comenteaza