Cum vede Tișe eșecul României pe Schengen: „Suntem considerați o țară de mâna a doua”

Cum vede Tișe eșecul României pe Schengen: „Suntem considerați o țară de mâna a doua”

România nu a intrat nici de această dată în spațiul Schengen. Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă în Consiliul JAI, pentru aderarea la Schengen fiind necesară unanimitate. Olanda i s-a alăturat, în condițiile în care se opune aderării Bulgariei, iar votul a fost dat „la pachet cu România”.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, consideră că România a fost folosită de liderii austrieci pentru lupta lor internă.

„Cred că ceea ce ne-a demonstrat nouă această experiență este că România este considerată în continuare o țară de mâna a doua. Acea egalitate de drepturi de care se tot vorbește de către cei din Uniunea Europeană se aplică doar atunci când e vorba de ei. Atunci când se vorbește de ei sunt europeni de primul rang, iar când se vorbește de țări precum România se pare că suntem considerați europeni de mâna a doua.

Este clar că România a fost nedreptățită, după cum este clar că era pregătită tehnic. Așa zisa culpă despre care se vorbea era ceva inventat, deoarece noi nu eram responsabili de amploare migrației în Austria. Ele au fost îmbrăcate frumos doar pentru a găsi o explicație și pentru a justifica această nedreptate făcută României.

Din punctul meu de vedere, cred că Austria a folosit România pe post de levier în relația cu UE pentru a-și rezolva problemele interne. Cei care conduc Austria astăzi au trecut pe primul loc problemele interne și lupta lor penru putere. Nu este nimic nou sub soare. Politicienii lor se aseamănă cu ai noștri”, a declarat liderul forului administrativ județean la un post de radio local.

Refuzul Austriei de a vota în favoarea aderării României la Spațiul Schengen la Consiliul JAI va fi dezbătut, marți, 13 decembrie, în Parlamentul European, a anunțat eurodeputatul PNL, Rareș Bogdan.

Comenteaza