Cum vrea Ciolacu să rezolve problema fermierilor. Noile măsuri anunțate de premier

Cum vrea Ciolacu să rezolve problema fermierilor. Noile măsuri anunțate de premier
| Foto: romaniatv.net

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, noi acte normative care să vină în sprijinul fermierilor români.

Așadar, Guvernul va acorda 100 de euro per animal pentru crescătorii de vite şi bivoliţe, plus sume proporţionale şi crescătorilor de porci şi păsări.

„Adopăm azi noi acte normative în sprijinul fermierilor, stabilite împreună cu aceştia. După sprijinul de 100 de euro pe hectar pentru fermierii din sectorul vegetal afectaţi grav de războiul din Ucraina, venim cu o schemă similară pentru crescătorii de animale. Acordăm 100 de euro per animal pentru crescătorii de vite de carne şi bivoliţe, plus sume proporţionale şi crescătorilor de porci şi păsări. Sunt bani necesari pentru a compensa creşterea preţurilor la furaje, combustibili, utilităţi şi forţă de muncă”, a declarat prim-ministrul, înaintea şedinţei de Guvern de joi.

În total, se alocă peste 72 de milioane de euro crescătorilor de animale.

„Îi asigur pe fermierii români că vom continua să-i susţinem, iar ministrul Agriculturii are încă multe proiecte în acest sens. Vom analiza azi şi actualizarea subvenţiei pentru motorina folosită în agricultură în 2024. În acest an, vom ajunge la valoarea maximă posibilă, adică 2 lei pe litru. Asta înseamnă că fermierii vor primi în total ca subvenţie 25% din costul cu motorina folosită în lucrările agricole”, a spus Ciolacu.

Comenteaza