Cum vrea premierul Ciolacu să rezolve criza fermierilor şi transportatorilor: „Primul şi cel mai important lucru este dialogul”

Cum vrea premierul Ciolacu să rezolve criza fermierilor şi transportatorilor: „Primul şi cel mai important lucru este dialogul”
| Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, despre protestul fermierilor şi transportatorilor, că în opinia sa sunt nişte nemulţumiri acumulate, o lipsă de dialog mai aplicată, şi a precizat că, dacă ne uităm la revendicări, nu sunt nişte lucruri spectaculoase, ci sunt lucruri care s-au strâns în timp.

Prim-ministrul a fost întrebat la sediul Ministerului Afacerilor Interne despre protestul fermierilor şi transportatorilor.

„Am anunţat public că am toată disponibilitatea de aşteaptă toată lumea de vorbă. Ce am reuşit eu, împreună cu colegii mei, fiindcă niciodată nu poţi să faci ceva singur, împreună cu ministrul de finanţe, am reuşit un echilibru macroeconomic al României, foarte important în contextul pe care îl vedem cu toţil, în contextul în care cred că 14 state din 27 ale Uniunii Europene au intrat pe deficit excesiv”, a spus premierul, potrivit news.ro.

Liderul social-democraților a precizat că ”primul şi cel mai important lucru este dialogul”.

”Ştiu că transportatorii au astăzi întâlnire cu domnul grindeanu. Ştiu că ministrul Barbu a avut întâlnire cu fermierii de la Mureş, de la Cluj, de la Bihor şi au închis toate problemele pe care le aveau”, a explicat Ciolacu.

Întrebat dacă consideră că este ceva politic, Ciolacu a răspuns: ”Cred că sunt nişte nemulţumiri acumulate, o lipsă de dialog mai aplicată, fiindcă dacă vă uitaţi la revendicări, nu sunt nişte lucruri spectaculoase, sunt lucruri care s-au strâns în timp (..) E adevărat, nu mai sunt câştigurile de acum doi ani, fost cumpărate inputurile scump, producţia agricolă s-a vândut mai ieftin. Investiţiile pe care mi le doresc eu, mai ales în zona de procesare a produselor alimentare, va dura până când se declanşează: Le-am bugetat, dar repet, prin dialog vom închide”, a completat premierul.

Comenteaza