CV-urile PSD-iştilor din Cluj cu şanse să ajungă parlamentari: un cadru universitar, un inginer și un manager, pe locurile eligibile

CV-urile PSD-iştilor din Cluj cu şanse să ajungă parlamentari: un cadru universitar, un inginer și un manager, pe locurile eligibile

Pe lista candidaților PSD Cluj la alegerile pentru Legislativul României figurează nume noi și vechi, cunoscute sau mai puțin cunoscute opiniei publice.

PSD a finalizat pe ultima sută de metri lista candidaților la Senat și Camera Deputaților, după un lung șir de discuții și negocieri între conducerea locală și cea națională, iar joi dimineață, ultima zi permisă de lege de altfel, a fost depusă la Biroul Electoral Județean Cluj. Pe locurile eligibile se regăsesc trei politicieni cu experiență.

Aceasta este deschisă la Senat de secretarul general al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, iar la Camera Deputaților de senatorul Răzvan Ciortea. Pe locul al doilea, la Camera Deputaților, se află prim-vicepreședintele PSD Cluj, Remus Lăpușan.

Alexandru Cordoș este în prezent consilier județean și a fost senator de Cluj timp de două mandate, mai exact între 2008-2012 și 2012 și 2016. Alexandru Cordoș a deținut și două mandate de consilier local. Social democratul a fost o perioadă președinte interimar al organizației județene, iar la alegerile locale din iunie anul acesta a fost contracandidatul șefului CJ Cluj, Alin Tișe în lupta pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. De profesie este cadru didactic universitar.

Răzvan Ciortea a fost subprefect al județului Cluj, însă odată cu plecarea liderului PSD Cluj, Vasile Dîncu din Senat, în Parlamentul European, el a preluat fotoliul de senator, pe care îl ocupă și în prezent. Răzvan Ciortea este de profesie inginer.

Remus Lăpușan a fost membru PSD mai bine de 20 de ani, însă în 2019 a plecat în partidul condus pe atunci de fostul premier Victor Ponta, ProRomânia. Lăpușan a revenit în PSD în ianuarie anul trecut și este în prezent consilier județean.

Din 2005 până în 2010 a deținut funcția de președinte al PSD Cluj-Napoca iar ulterior, între 2010-2016 a condus organizația județeană a partidului. Remus Lăpușan a fost și președinte al Consiliului Județean Cluj între 2010-2016. Este, de asemenea, membru Uniqua Asigurări.

Nu este exclus însă ca la redistribuire, PSD Cluj să mai obțină un fotoliu de parlamentar. Dimineață, la depunerea candidaturilor, Vasile Dîncu, liderul PSD Cluj preciza că organizația județeană se așteaptă să obțină trei mandate, un senator și doi deputați dar, la redistribuire s-ar putea ajunge și la doi senatori, existând totodată posibilitatea de a obține trei deputați.

Comenteaza