Dacian Cioloș nu vede cu ochi buni o posibilă alianță PSD-PNL la alegeri: „Începutul unui regim autoritar”

Dacian Cioloș nu vede cu ochi buni o posibilă alianță PSD-PNL la alegeri: „Începutul unui regim autoritar”

Europarlamentarul Dacian Cioloş consideră că anunţul premierului Marcel Ciolacu privind o eventuală alianţă PSD - PNL reprezintă începutul unui regim "autoritar".

Fostul premier susține că "jongleriile politice" pe care le gândesc liderii liberali și social-democrați pentru "a-şi cimenta autoritatea" pot fi dejucate la vot.

"După ce politicienii au dezbătut săptămâni în şir pe tema comasării alegerilor, domnul Ciolacu ne anunţă azi şi comasarea PSD cu PNL, pentru că 'dacă ajungi în anumite funcţii de stat trebuie să decizi ce e mai bine pentru România'. Cam aşa încep regimurile autoritare, când cei ajunşi într-o funcţie de putere consideră de la un moment dat că 'eu sunt poporul' şi 'eu ştiu cel mai bine ce vor oamenii'", a afirmat Cioloş, potrivit unui comunicat de presă.

În opinia eurodeputatului, "din păcate, pentru Marcel Ciolacu şi din fericire pentru România, încă avem alegeri în acest an şi jongleriile politice pe care le gândesc liderii pentru a-şi cimenta autoritatea pot fi dejucate la vot".

"Fricoşii din capul statului uită că românii au o mare aversiune pentru partidul-stat care controlează tot", a transmis fostul comisar european.

Coaliţia de guvernare va lua miercuri deciziile cu privire la organizarea alegerilor, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, care a menţionat că una dintre soluţii este şi ca PSD şi PNL să facă o alianţă electorală sau o alianţă politică.

"Sunt ferm convins că mâine, atât eu, cât şi preşedintele Nicolae Ciucă vă vom răspunde la aceste întrebări (legate de organizarea alegerilor europarlamentare şi locale). Este incorect, în timpul unor negocieri şi unor discuţii, eu să vă spun cum se va face. Eu vreau să iau împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă cea mai bună decizie în ceea ce priveşte românii şi viitorul României şi stabilitatea României. Haideţi să vedem care este propunerea finală, nu este o negociere pe funcţii. Sunt două programe de armonizat, fiindcă categoric că vom veni cu un program. Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România care există în acest moment şi trebuie să recunoaştem acest lucru şi vom vedea şi percepţia românilor în cazul în care decidem ... (...) Una dintre soluţii este o alianţă electorală sau o alianţă politică (a PSD cu PNL - n.r.) care va da stabilitatea României", a declarat Ciolacu, marţi, la Palatul Parlamentului.

Comenteaza