Dacian Cioloş, replică pentru Ponta, după acuzele că ar fi negociat cu Dragnea

Dacian Cioloş, replică pentru Ponta, după acuzele că ar fi negociat cu Dragnea
Fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş a catalogat drept "bazaconie" afirmaţia făcută de Victor Ponta, cum că ar fi negociat cu Liviu Dragnea postul de prim ministru.

"Văd ca Victor Ponta a scris că aș fi negociat cu Liviu Dragnea să rămân premier în guvernul PSD. O asemenea bazaconie n-am mai auzit de mult!

Nu numai că nu am negociat NIMIC cu Liviu Dragnea, dar am spus public, răspicat, de mai multe ori, că nu aș accepta să fiu Premier sau altceva într-un guvern împreună cu PSD, după alegerile din decembrie 2016.

La vremea aceea, am explicat foarte clar și de ce nu am candidat:

Am acceptat să conduc un guvern independent care avea între altele, sarcina să organizeze două rânduri de alegeri. Nu puteam fi și arbitru și jucător.

Am crezut și cred în continuare că adevărata politică trebuie să fie bazată pe onestitate și pe ținerea cuvântului dat, nu pe minciună și manipulare.

Nu inteleg de ce Victor Ponta lansează astfel de dezinformări pe piață, dar vă asigur că voi continua să fac politică așa cum îmi spune conștiința, cu încredere și privind oamenii în ochi.

Altfel, mai bine merg și-mi văd de meseria mea", a transmis Dacian Cioloş, printr-un mesaj postat joi pe Facebook.

Fostul preşedinte al PSD Victor Ponta a afirmat miercuri, tot într-o postare pe Facebook că atât clujeanul Vasile Dâncu, fost vicepremier,  cât şi Dacian Cioloş ar fi fost minţiţi de Liviu Dragnea că vor primi funcţia de şef al Executivului după alegerile din 2016.

"Dacian Cioloş nu a candidat nici pentru PNL, nici pentru USR pentru că avea promisiunea lui Dragnea că va continua ca premier al unui guvern PSD-PNL până în 2020 - ghinion. Şi Vasile Dancu avea promisiunea lui Dragnea că va fi propus premier PSD după alegeri - alt ghinion!

Cuvântul lui Dragnea valorează mai puţin şi decât cuvântul lui Băsescu! În timp ce îi minţea pe Cioloş şi Dancu el i-a făcut ţinta în campania din 2016, fiind convins că poate să ajungă el însuşi premier, dar a apărut acea problemă legală din legea 90/2001 şi refuzul lui Iohannis - ghinion Dragnea aici!", a afirmat Ponta.

 

Comenteaza