Dan Barna, preşedinte USR: „Nu putem face din Casa Regală un fel de OPC sau APIA”

Dan Barna, preşedinte USR: „Nu putem face din Casa Regală un fel de OPC sau APIA”
Şeful USR nu este de acord cu transformarea Casei Regale în instituţie publică finanţată de la buget. Barna şi-a anunţat participarea la mitingul de protest care va avea loc sâmbătă seara în Cluj-Napoca.

„Susţinem proiectul de lege privind statutul Casei Regale, dar cu un amendament: nu putem transforma Casa Regală în instituţie publică dependentă de bunul plac al guvernelor privind bugetarea ei. Nu putem face din Casa Regală un fel de OPC sau APIA, e de neconceput s-o finanţăm ca instituţie publică pentru că şi-ar pierde credibilitatea", a afirmat Barna.

Liderul USR a venit la Cluj pentru a participa la o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi susţine că, deşi participarea a fost redusă, discuţiile au durat trei ore şi au fost un bun început pentru proiectul „USR e vocea ta", prin care tânăra formaţiune politică încearcă să adune problemele tuturor segmentelor sociale, dar şi soluţiile propuse de acestea pentru conturarea programului politic al USR în perspectiva scrutinelor electorale din anii următori.

„Am discutat despre Codul Fiscal, despre Legea Educaţiei, despre folosirea fondurilor publice pentru susţinerea antreprenoriatului, despre reducerea birocraţiei. La discuţii a fost prezernt şi un reprezentant al ANAF", a spus Barna.

Şeful USR a anunţat disponibilitatea formaţiunii pe care o conduce de a continua colaborarea cu Dacian Cioloş şi partidul pe care acesta a anunţat că intenţionează să-l înfiinţeze. „În acest moment colaborăm cu Dacioan Cioloş pe proiecte concrete, avem discuţii regulate. Dacă se va materializa proiectul partidului său vom colabora bine sau foarte bine, dar acum prioritatea noastră o reprezintă consolidarea şi dezvoltarea filialelor în teritoriu, extinderea, atragerea de noi membri, de personalităţi cu competenţe", a afirmat Barna.

El susţine că USR nu a decis încă dacă va avea un candidat la alegerile prezidenţiale de anul viitor. „Cel mai probabil vom avea un candidat la prezidenţiale, dar asta o vom decide în cadrul partidului. Ca principiu, vom participa cu candidaţi în toate scrutinele electorale, dar nu excludem nici posibilitatea unor negocieri", a declarat Barna.

Preşedintele USR a spus că partidul său mizează în continuare pe mobilizarea aşa zisului electorat nehotărât. „Faptul că, în continuare, PSD continuă să stea bine în sondajele de opinie ţine şi de educaţie şi ştim cum e educaţia în România. Mulţi oameni aleg neasumarea politică, neimplicarea civică. Din fericire, în ultima vreme, am întâlnit mulţi oameni care încep să înţeleagă că doar ieşirea în stradă cu pancarte haioase generează doar titluri în ziare. Pentru a genera schimbarea e nevoie de implicare politică.

Într-adevăr, suntem un partid cu mai puţin succes în zona rurală, există zone cu electorat fundamentalist PSD, în care mesajul nostru va pătrunde foarte greu. Tocmai de aceea ne concentrăm pe mobilizarea electoratului nehotărât", a precizat Barna.

Deşi şi-a exprimat rezerve privind eficacitatea protestelor stradale, Barna şi-a anunţat participarea la mitingul pentru apărarea justiţiei care se va desfăşura sâmbătă seara în Cluj simultan cu marele miting care va avea loc în capitală.

 

Etichete
Comenteaza