Dăncilă insistă. Premierul îl somează pe preşedinte să semneze numirile miniştrilor la Dezvoltare şi Transporturi

Dăncilă insistă. Premierul îl somează pe preşedinte să semneze numirile miniştrilor la Dezvoltare şi Transporturi
| Foto: realitatea.net

Premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat vineri preşedintelui Klaus Iohannis să respecte decizia Curţii Constituţionale a României şi să semneze decretele de numire a miniştrilor Dezvoltării şi Transporturilor.

Premierul Viorica Dăncilă a spus, vineri, că Guvernul ”a respectat toate procedurile, iar acest blocaj este nejustificat”.

"Al doilea aspect este legat de menţinerea situaţiei incerte la nivelul ministerelor Dezvoltării şi Transporturilor. Guvernul a respectat toate procedurile legale, iar acest blocaj este nejustificat. În consecinţă, îi solicit preşedintelui României ca, în virtutea prerogativelor constituţionale pe care le are, de a veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice, să respecte decizia CCR şi să semneze decretele de numire pentru ca activitatea celor două ministere să se desfăşoare cât mai eficient", a spus Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.

În urmă cu aproximativ o săptămână, şeful statului i-a transmis premierului Dăncilă că cele două propuneri, în continuare, nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate, astfel încât să li se poată da curs.

El i-a transmis o scrisoare premierului Dăncilă ca urmare a adresei acesteia din 10 ianuarie, prin care a reiterat propunerea de numire în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a Liei-Olguţa Vasilescu, respectiv de numire în funcţia de ministru al Transporturilor a lui Mircea-Gheorghe Drăghici.

Preşedintele susţinea că premierul şi-a asumat prin această adresă îndeplinirea tuturor condiţiilor de legalitate de către persoanele propuse. 

Comenteaza