Daniel Buda: „Acord istoric pentru România, acord istoric pentru Europa!”

Daniel Buda: „Acord istoric pentru România, acord istoric pentru Europa!”
Daniel Buda, europarlamentar PPE | Foto: © European Union - Source: EP

Președintele Klaus Iohannis, la finalul summitului UE: „După discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după 4 zile și 4 nopți am obținut pentru România 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene!”

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Daniel Buda, europarlamentar și președintele PNL Cluj, a declarat că, "datorită eforturilor remarcabile ale președintelui Klaus Iohannis, România va primi în următorii ani cele mai consistente fonduri din istoria apartenenței țării noastre la Uniunea Europeană".

România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro prin Bugetul multianual al UE și Pachetul de redresare.

"Acești bani vor fi folosiți pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice, dar și pentru relansarea economică. Fondurile obținute vor fi utilizate pentru reconstrucția României", a mai spus europarlamentarul.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!Cu un buget de 1.074 miliarde euro pentru 2021-2027 şi un plan de relansare de 750 miliarde de euro, Uniunea Europeană a decis să investească într-o manieră ambiţioasă în viitor. Prin intermediul acestui buget, vor fi finanțate prioritățile Uniunii: transformarea climatică, agenda digitală, politica agricolă comună, politica de coeziune, valorile europene și o Europă mai puternică pe plan internațional.

"Obiectivele redresării pot fi rezumate în trei cuvinte, primul fiind „convergență”, al doilea, „reziliență” și al treilea „transformare”. Mai precis, aceasta înseamnă: repararea daunelor cauzate de COVID-19, reformarea economiilor noastre, remodelarea societăților noastre", a precizat Daniel Buda.

Suma obținută de România în urma negocierilor de patru zile de la Bruxelles este mai mult decât dublul celei alocate inițial, înaintea summitului, de 33 de miliarde de euro.

"Este o zi extrem de importantă pentru România, dar și pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei. Acest acord istoric va permite investiții substanțiale în relansarea Europei și reconstrucția sa astfel încât să lăsăm generațiilor viitoare o Europă sustenabilă, puternică și rezistentă în fața crizelor!", a declarat Daniel Buda.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza