Daniel Buda condamnă atitudinea liderilor USL: Ioan Rus şi Marius Nicoară

Daniel Buda condamnă atitudinea liderilor USL: Ioan Rus şi Marius Nicoară
Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, dezaprobă limbajul adoptat de liderii USL Ioan Rus şi Marius Nicoară, în cadrul evenimentului de ieri "Ne pasă de Cluj".

">

"În fapt, acest tip de comportament de maidan, nu reprezintă o noutate pentru clujeni, având în vedere faptul că cele două personaje s-au remarcat la nivel intelectual numai în perioada comunistă şi post decembristă, când aveau vaga senzaţie că sunt depozitarii adevărului absolut, iar marea masă îi elogia pentru firimiturile aruncate în dispreţ de la înălţimea funcţiilor deţinute în structurile statului. Este evident că aceşti lideri de facto ai Alianţei Socialiste, care se doresc a fi reprezentanţii unei comunităţi educate, au rămas ancoraţi în metehnele trecutului, încorsetaţi în propriile convingeri comuniste. Degeaba au trecut 22 de ani de la Revoluţie pentru că, din păcate, sângele vărsat de eroii neamului pentru consolidarea unei societăţi moderne, democratice a fost în zadar pentru ei", se arată într-un comunicat de presă semnat de Daniel Buda.

Deputatul arată că un astfel de comportament nu face decât să etaleze nivelul mediocru de cultură şi educaţie, dar şi  lipsă de respect faţă de tot ceea ce înseamnă valori şi principii într-o societate democratică.

"Domnule Rus, Domnule Nicoară, România este astăzi un stat european, modern unde respectul faţă de semeni este realmente unul dintre principiile fundamentale care stă la baza unei bune relaţionări. Libertatea de exprimare este un drept garantat constituţional, însă jignirile, calomnia şi defăimările depăşesc sfera bunului simţ, să nu mai discutăm de faptul că intră într-o altă arie cu caracter penal", mai spune Buda.

Buda îl îndeamnă pe senatorul Marius Nicoară "să se limiteze la activităţile virtuale din Senatul României, iar lui Ioan Rus îi recomandă nişte cursuri de bun simţ".

În cadrul discuţiilor de ieri, iniţiate de liderii USL, Ioan Rus l-a jignit pe Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

Comenteaza