Daniel Buda dă vina pe Guvernul PSD-ALDE pentru încrederea scăzută a românilor în UE și NATO

Daniel Buda dă vina pe Guvernul PSD-ALDE pentru încrederea scăzută a românilor în UE și NATO
Daniel Buda | Foto: European Parliament, Multimedia centre

Românii se numără printre cetățenii europeni care nu mai au încredere în Uniunea Europeană și implicit în instituțiile europene. Mai precis, aproape jumătate dintre cetățenii români au ”puțină și foarte puțină încredere” în NATO (46,4%) și în Uniunea Europeană (49,2%).

Europarlamentarul Daniel Buda, candidat PNL pentru un nou mandat la Bruxelles, susține că acest efect se datorează activității Guvernul PSD-ALDE.

"Guvernul PSD-ALDE încearcă mereu să pună o virgulă în dreptul relațiilor cu Uniunea Europeană. Nu putem concepe existența României în afara Uniunii Europene. Nu putem discuta în altă logică, decât a apartenței României la UE, a respectării principiilor europene, valori pe care ni le-am asumat odata cu intrarea în UE și vedem derapaje din partea actualei guvernări cu privire la respectarea acestora", a declarat Daniel Buda.

"Mă îngrijorează orice punere sub semnul întrebării a apartenței României la Uniunea Europeană. Întreaga responsabilitate pentru scăderea încrederii românilor privind instituțiile europene îi revine actualei guvernări, care mereu a pus sub semnul întrebării această apartenență a României la UE", a mai spus europarlamentarul.

Comenteaza