Daniel Buda denunță un fake news alert: „Este fals că România e obligată să primească migranții Austriei”

Daniel Buda denunță un fake news alert: „Este fals că România e obligată să primească migranții Austriei”
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Aderarea României la spațiul Schengen provoacă noi controverse și discuții în spațiul public.

Europarlamentarul clujean Daniel Buda trage un semnal de alarmă asupra unui discurs care spune că România este obligată să primească migranții Austriei.

Schengen: Fake news alert! Discursul care vehiculează în spațiul public că România este obligată să primească migranții Austriei este total FALS!

Din păcate, multe persoane (citite) nu au înțeles că orice stat membru al spațiului Schengen este obligat să întoarcă migranții care au tranzitat ilegal spațiul comunitar în statul prin care aceștia au pătruns inițial în sfera Uniunii Europene, chiar dacă acesta este doar țară de tranzit, fie că vorbim de România sau orice alt stat membru.

Aceste aspecte sunt stabilite prin Regulamentul Dublin II (adoptat prima dată în 1990). Pentru mai multe informații puteți accesa link-ul următor: https://eur-lex.europa.eu/.../dublin-ii-regulation.html

De ce apare această situație? Migranții vin în Uniunea Europeană pentru diverse motive, principalul fiind economic. În această situație, prin utilizarea unor mecanisme clare, se stabilește punctul de intrare în spațiul Schengen, deci ei trebuie întorși înapoi pentru expatrierea acestora în statele de proveniență.

Știm bine că fenomenul fake news ia amploare în perioada campaniilor electorale și subliniez aici interferențele lui Putin pentru slăbirea blocului comunitar. Responsabilitatea României este crucială în apărarea frontierelor externe ale Uniunii Europene și spațiului Schengen. Apartenența la blocul comunitar vine cu drepturile și obligațiile ca mai departe să fim furnizori de securitate și stabilitate în regiune!”, a transmis Daniel Buda.

Comenteaza