Daniel Buda, despre victoria lui Trump: Vox Populi, Vox Dei!

Daniel Buda, despre victoria lui Trump: Vox Populi, Vox Dei!
Europarlamentarul consideră că, în lupta pentru Casa Albă, am asistat la "o campanie electorală cu accente balcanice".

"Vox Populi, Vox Dei!", a scris Daniel Buda pe pagina sa de Facebook, după ce a devenit clar că Donald Trump va fi cel de-al 45-leapreşedinte al SUA.

"Poporul american a ales cine le va fi preşedinte în următorii 4 ani, dar şi cel care, într-o formă sau alta, va influenţa lumea. O lume pe care cu toţii ne-o dorim mai bună şi care are nevoie de o Americă puternică", a spus europarlamentarul, care este şi preşedinte al PNL Cluj.

"După o campanie electorală cu accente balcanice şi care, cu siguranţă, va rămâne în istoria SUA, am asistat la un final care a dat peste cap nu doar toate predicţiile şi sondajele de opinie, dar şi un sistem bine pus la punct pentru a-i netezi calea lui Hillary Clinton", precizează Daniel Buda.

"Problemele mondiale sunt majore: criza economică ce pare că nu mai are sfârşit, o criză a migraţiei, schimbările climatice, criza din Siria, TTIP, sunt teme care nu pot cunoaşte decât o abordare comună cu soluţii comune a UE şi SUA. Discursul lui Trump după anunţarea rezultatelor, profund modificat comparativ cu cel care ne-a obișnuit, poate fi un bun început. Continuarea depinde de noi toți!", spune liderul liberalilor clujeni. 

El consideră că "sistemul relaţiilor internaţionale va trebui să convieţuiască și să supraviețuiască tocmai pentru rezolvarea problemelor arătate mai sus. Şi o vor face. Lumea nu poate exclude America din calculele sale, iar America nu poate supravieţui ca primă mare putere a lumii fără a relaţiona pozitiv cu Uniunea Europeană".

Comenteaza