Video Daniel Buda: „Este important să discutăm despre securitatea alimentară la nivel global, nu doar la nivel local”

Daniel Buda: „Este important să discutăm despre securitatea alimentară la nivel global, nu doar la nivel local”

Eurodeputatul clujean, care este vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare regională (AGRI), susține că în unele părți ale globului oamenii se confruntă cu foametea, dar la nivelul UE lucrurile stau încă bine din acest punct de vedere.

Europarlamentarul Daniel Buda, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre problemele legate de securitatea alimentară la nivel mondial.

„În acest moment discutăm în anumite zone ale globului de foamete, chiar dacă în România și la nivelul Uniunii Europene nu avem probleme, cel puțin din punct de vedere cantitativ nu avem probleme cu alimentele. Poate puțin la nivelul prețurilor sunt mai crescute și ele vor mai crește. Aici suntem într-o logică după cireș dacă pot să spun așa.

Este logic să crească prețurile la alimente atât timp cât avem de-a face cu o creștere a prețurilor la cele necesare în agricultură. În unele părți ale globului discutăm deja de probleme de foamete severă, în special în Africa. Aceștia nu sunt foarte departe de noi, în două săptămâni ne trezim cu ei în Italia, iar apoi peste o săptămână în România.

De aceea este important să discutăm despre securitatea alimentară la nivel global și nu doar la nivel local. Una peste alta, sunt provocări majore pe care le are omenirea în momentul de față. Ce este important pentru noi este că, la nivel național, avem resurse financiare consistente puse la dispoziție de Comisia Europeană”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Comenteaza