Daniel Buda, europarlamentar: "Fermierii români pot beneficia de ajutoare de stat de până la 100.000 euro plus ajutoare de minimis în valoare de 20.000 euro"

Daniel Buda, europarlamentar: "Fermierii români pot beneficia de ajutoare de stat de până la 100.000 euro plus ajutoare de minimis în valoare de 20.000 euro"

Vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European oferă informații importante fermierilor români, în condițiile în care pandemia de COVID-19 afectează și sectorul agricol. 

În contextul în care cazurile de coronavirus înregistrează creșteri semificative în fiecare zi, Daniel Buda, europarlamentar, a transmis un mesaj fermierilor, care sunt afectați la rândul lor de efectele pandemiei. Vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European a dezvăluit că Uniunea Europeană oferă ajutoare de stat de până la 100.000 euro plus ajutoare de minimis în valoare de 20.000 euro. În plus, le cere fermierilor să aibă încredere în Guvernul PNL.

“Având în vedere contextul generat de Covid-19 și efectele sale asupra sectorului agricol, Comisia Europeană, prin Comisarul pentru Agricultură, domnul Janusz Wojciechowski, a anunțat faptul că oferă fermierilor europeni și implicit și fermierilor români, ajutoare de stat de până la 100.000 euro plus ajutoare de minimis în valoare de 20.000 euro.

În calitate de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, apreciez această decizie ca fiind mai mult decât necesară. În același timp, statele membre trebuie să găsească pârghii pentru ca sectorul agricol să își păstreze capacitatea de a furniza hrana la prețuri accesibile. În aceste vremuri dificile, când fiecare dintre noi trebuie să reducă la minimum contactul social, este foarte important ca fermierii să fie încrezători în capacitatea Guvernului PNL condus de Ludovic Orban, care a demonstrat și în ultimele zile, prin deciziile luate, că este aproape de sectorul economic.

România în mod cert are capacitatea de a produce alimente necesare pentru a-și hrăni populația dar, în același timp, populația trebuie să se orienteze să consume produse românești ceea ce, în mod direct, înseamnă un sprijin acordat sectorului agricol din România. În calitate de europarlamentar, îi asigur pe fermierii din România și din Uniunea Europeană că Parlamentul European, Comisia Europeană și Guvernul României, au pârghiile și mecanismele necesare de a preveni o criză alimentară”, e mesajul transmis de Daniel Buda.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza