Daniel Buda: Europarlamentarii PNL apără interesele fermierilor români afectați de Pesta Porcină Africană

Daniel Buda: Europarlamentarii PNL apără interesele fermierilor români afectați de Pesta Porcină Africană
Daniel Buda | Foto: © European Union 2019 - Source : EP

Eeuroparlamentarii PNL daniel Buda, Siegfried Mureșan, Mircea Hava și Dan Motreanu au solicitat alocarea a 80 milioane de euro din Bugetul UE 2020 pentru fermierii afectați de pesta porcină africană.

Prin cele trei amendamente depuse la Proiectul de buget al Uniunii Europene pentru anul 2020, au fost solicitate, în total, a 80 milioane de euro pentru despăgubirea fermierilor din statele membre ale Uniunii Europene afectați de pesta porcină africană, inclusiv fermierii din România.

Primul amendament prevede alocarea a 50 de milioane de euro către Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru măsurile specifice destinate fermierilor afectați de pesta porcină africană, în special pentru sprijinirea pieței produselor din carne de porc care a avut de suferit din cauza prezenței virusului.

Cel de-al doilea amendament prevede alocarea a 20 de milioane de euro la linia bugetară „Asigurarea unei stări de sănătate mai bune a animalelor și a unui nivel înalt de protecție a animalelor în Uniune” pentru asigurarea controlului bolilor animalelor.

Prin cel de-al treilea amendament, europarlamentarii liberali au solicitat alocarea a 10 milioane de euro către Fondul pentru măsuri de urgență privind sănătatea animalelor și a plantelor din cadrul Programului pentru Produse și Hrana Animalelor gestionat de Comisia Europeană.

"În urmă cu un an, am obținut 28 de milioane de euro din bugetul Uniunii în vederea combaterii PPA. Alături de colegii mei, europarlamentarii PNL, ne continuăm eforturile de a veni cu măsuri concrete de sprijin pentru fermierii care sunt afectați de Pesta Porcină Africană", a declarat europarlamentarul Daniel Buda.

Comenteaza