Daniel Buda: “Federația Rusă vrea să pedepsească România pentru suportul arătat Republicii Moldova”

Daniel Buda: “Federația Rusă vrea să pedepsească România pentru suportul arătat Republicii Moldova”
Europarlamentarul clujean Daniel Buda a atacat decizia Rusiei de a bloca importurile de bovine și produse derivate din România sub pretextul susceptibilității de a fi contaminate cu boala vacii nebune.

Membru al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlementului European, Daniel Buda a criticat în fața executivului european decizia Federației Ruse, susținând că aceasta are un puternic efect discriminatoriu la adresa României în special, dar și a Europei.

"Apreciez că decizia Federației Ruse este o decizie strict politică, dorind să "pedepsească" astfel România pentru susţinerea arătată Republicii Moldova şi Ucrainei în demersurile de apropiere faţă de Europa. Decizia privind carnea de vită din România este o nouă dovadă în acest sens. Rusia trebuie să înceteze să mai invoce abuziv motive sanitare pentru a bloca schimburile agricole, mai ales că România a primit recent din partea Organizației Internaționale pentru Epizootii (OIE) certificatul prin care i se recunoaște statutul de țară cu risc neglijabil pentru "boala vacii nebune", a declarat Daniel Buda, într-un comunicat de presă.

Reacția europarlamentarului clujean vine după ce, marți, autoritatea sanitar-veterinară rusă a dispus interzicerea importurilor de bovine, carne de vită și produse derivate din România, din cauza "encefalopatiei spongiforme bovine", cunoscută publicului larg sub denumirea de "boala vacii nebune".

 

 

 

 

 

Comenteaza